Heipä taas lukijani!
Kesä on pyörähtänyt käyntiin ja sain viimein vaikeuksista huolimatta osan julkaistua. Peli-intoa on tällä hetkellä vaikka muille jakaa, mutta osan ilmestymistä viivästytti ihana ''hääbugi'', joka aloitti hääjuhlat aina alusta kun ne päättyivät.
Niinpä jouduin sitten muutattamaan perheen pois kartanosta ja muuttamaan takaisin ja tämän jälkeen olikin sitten huoneiden kalustaminen tehtävä. Eli huoneissa löytyy nyt osittain uusia kalusteita, mattoja, tauluja ym, mutta yritin ulkomuistista laittaa mahdollisimman paljon samoja kalusteita samoille paikoille kuin aikaisemminkin.
Eli ongelmista huolimatta osa on viimein luettavissanne!

Osan yhteydessä on taas kysely sivussa. Vastatkaahan siihenkin;)

Photobucket

                                                        (59. kuvaa)

Photobucket

Jasper heräsi aamulla varhain ja suunnisti ensi töikseen lämpimään vaahtokylpyyn. Hän mietiskeli elämäänsä samalla kun vaahdotti vartaloaan. Olen saavuttanut jo melko paljon elämässäni. Enää puuttuisi vain avioliitto ja perijä, jonka jälkeen voin unohtaa parisuhde murheet, Jasper ajatteli iloisena.

Photobucket

Suhdekiemuroiden suunnittelun lisäksi Jasperin oli kyllä huolehdittava myös taloudellisista asioista. Ei Frederickään loputtomiin elä, joten Jasperin on pantava oma osuutensa kekoon perheen elättämisessä. Välillä Jasperin vanhemmat pelkäsivätkin, että aikuistuuko heidän vastuuton poikansa ollenkaan vai meinaako hän lopun elämäänsä elää miten sattuu.

Photobucket

Photobucket

Odettella sen sijaan riittää murheita elämässään. Hän oli tietoinen Jasperin holtittomuudesta ja miehen syrjähypyistä. Lisäksi häntä huoletti suunnattomasti oma tilanteensa sekä se, että Jasper saattaisikin perua kihlat.

 

Siitä syystä Odette oli järkevä ja kiiruhti puhumaan anopilleen. '' Amelia, minulla on pieni ongelma. Taidan odottaa Jasperin lasta''. Amelia katsoi hetken yllättyneenä tyttöä kunnes tokaisi hymyillen. ''Sehän on ihana uutinen. Vielä parempi uutinen on se, että koska häämekkosi on valmis, voimme järjestää häät jo tänään''.

 

Photobucket

 

Odette helpottui suunnattomasti kuullessaan Amelian ilmoituksen. Amelia otti ohjat käsiinsä ja alkoi suunnitella hetkessä poikansa ja tämän kihlatun häitä. Odetten hän hääti ulos raittiiseen kevät ilmaan.

Photobucket

Niinpä hääjuhlat käynnistettiin saman tien. Amelia passitti Jasperin hoitamaan vieraiden kutsumisen samalla kuin nuori morsian laittaisi itseään valmiiksi. Jasper tunsi olonsa kiusaantuneeksi pynttäydyttyään hienoon juhla-asuun ja odotellessa vieraita paikalle todistaakseen hänen kahlitsemistaan koko loppu elämäksi.

Photobucket

Odette sen sijaan katseli itseään peilistä onnellisena. Häämekko peitti hiukan edes hänen raskauden pyöristämää vartaloaan. Enää avioliittolupaukset ja sormusten vaihdot ja hän olisi rouva Crompton.

Photobucket

Photobucket

Odette ja Jasper katselivat toisiaan vakavina vihkikaaren alla. Odetten sydän pamppaili tuhatta ja sataa hänen tuijottaessaan tulevaa miestään, joka näytti olevan ajatuksissaan. Odetten teki niin mieli huutaa Jasperille, että tällä hetkellä miehen päässä ei tulisi liikkua mitään muuta kuin Odette.

 

Mutta pian Odetten murheet katosivat kun aurinko alkoi laskea Cadelhillin rinteen taakse ja auringon viime säteet valaisivat hääparia. Jasper katsoi hymyillen Odettea ja aloitti: ''Odette rakkaani, olet ollut jo monta vuotta unelmieni kohde ja rakkain nainen maanpäällä. Olen maailman onnekkain mies kun saan sinut rinnalleni sekä lapsieni äidiksi''.

 

Photobucket

 

Odette kuunteli kyyneleet silmässä Jasperin puhetta ja miehen ojentaessa sormusta naisen sormeen Odette sanoi tuskin kuiskausta kuuluvammin: ''Jasper, olet elämäni mies''.

Photobucket

Niin Jasper ja Odette viimein saivat toisensa. Odetten murheet hälvenivät hetkessä ja hänen pelkonsa lapsen syntymästä vaihtui riemuun hänen katsellessa miehensä ja tulevan lapsensa isän leikkaavan hääkakkua.

Photobucket

Häät eivät kuitenkaan sujuneet yhtä hyvin kaikkien kannalta. Frederick ja Opal ottivat yhteen pihalla muun juhlaväen seuratessa vierestä. Cromptonien ja Cadelinien välejä hiertää edelleen Eleanorin ja William II kihlajaiset.

Photobucket

 

Photobucket

 

Juhlien aikaan Jasper katseli murheissaan sisarensa entisen huoneen ikkunasta ulos. Hän huokaisi hiljaa ja laittoi kädet taskuunsa. Pian hän kuuli äänen takaansa ja käännähti säikähtäneenä ympäri.

''Täälläkö se sulhanen piileksiikin'', Opal sanoi säikähtäneelle Jasperille.

 

Photobucket

 

Samaan aikaan alakerrassa Odette viihdytti vieraitaan. Hän jutteli iloisesti, Megin, veljensä tuoreen morsiamen kanssa. ''Muuttiko avioliitto teidän välejänne yhtään?'' Odette kysyi huolestuneena. ''Voi Odette, en tiedä saisinko sanoa tätä sinulle, koska olet Crispinin sisko. Avioliitto veljesi kanssa kuitenkin on luonut minulle melkoiset paineet synnyttää perijä taloon, sillä mieheni tähtää korkealle ja tahtoo saada Cadelinien suvun maan parhaiden asemaan. Sinähän kyllä tiedät tämän'', Meg sanoi Odettelle hiljaa, jotta muu juhlaväki ei kuulisi.

Photobucket

Photobucket

Yläkerrassa Jasper jatkoi Opalin kanssa keskustelua. ''En minä tiedä tuleeko minusta hyvä aviomies. Minua kun ei kiinnosta perhe-elämä, lapset eikä suvun perijät'', Jasper tokaisi tuskastuneena ja heilautti kättään ilmassa välinpitämättömyyden merkiksi.

 

''Jasper ryhdistäydy. Sinä olet pian perheen pää tässä talossa ja sinun vastuullasi on perheen elättäminen. Ymmärrän täysin, että olet peloissasi ja niin on Odettekin. Tämä on teille molemmille uutta, joten tue häntä'', Opal sanoi Jasperille.

 

Photobucket

 

Pian kello löi keskiyön merkiksi ja hääparin vaunut tulivat hakemaan pariskuntaa hääajelulle. Odette ja Jasper olivat sopineet lähtevänsä myöhemmin yhdessä ulkomaille kuherruskuukauttaan juhlimaan, sillä nyt Odetten olisi liian riskialtista matkustaa kotoaan pois.

 

Odette vaihtoi mielellään häiden jälkeen normaaliin asuunsa ja heittäytyi väsyneenä sängylle lukemaan kirjaa. Hän odotti hiljaa tuoretta aviomiestään ja heidän ensimmäistä virallista yötään yhdessä.

 

Photobucket

 

''Täällähän sinä jo oletkin, kaunokainen'', Jasper kuiskasi Odetten korvaan heittäytyen hänen vierelleen vuoteelle. Hän otti naisen käden omaansa ja suuteli sitä hellästi. ''Kuka olisi uskonut, että olemme viimein mies ja vaimo. Lisäksi meille syntyy pian pienokainenkin'', Jasper jatkoi suudellen nyt jo Odetten kaulaa kuiskailen samalla kauniita sanoja vaimonsa korvaan.

Photobucket

Hääyö oli Odettelle maailman ihanin hetki. Viimein hän sai olla miehensä oma tuntematta syyllisyyttä ja nukahtaa ottaen hänestä tiukasti kiinni. Jasperkin nukahti odotettua aiemmin ja unohti kaikki murheet tulevaisuudesta. Hän päätti elää päivän kerrallaan ja katsoa mitä tulevaisuus tuo eteensä. Eihän hänen avioliiton takia tarvitse hetkessä muuttua.

 

                                                                     *   *   *

 

Photobucket

Häiden jälkeisenä aamuna Amelia ja Odette viettivät aikaa yhdessä. ''No, millaista on nyt elää avioliitossa?'', Amelia kysyi siirtäessään lähettiä kohti Odetten kuningatarta. ''Ei tämä ainakaan vielä poikkea entisestä'', Odette vastasi hymyillen raapien samalla päätään ja miettien seuraavaa siirtoaan.

Photobucket

Pian Violan ääni kuului vierestä kertoen Odettelle tulleen vieraita. Odette kiiruhti alakertaan ja näki Opalin. ''Huomenta siskoseni! Miltäs avioelämä maistuu'', Opal kysyi hymyillen. ''No ei sen kummemmalta kuin aikaisemminkaan'', Odette vastasi hymyillen.

''Miksi et ollut kertonut minulle odottavasi lasta?'', Opal tokaisi pian heti perään. ''Vai tämän takia sinä tulitkin'', Odette naurahti ja jatkoi: ''En voinut kertoa tästä kenellekään. Mitä ihmiset olisivatkaan ajatelleet jos olisivat saaneet tietää lapsesta ennen avioliittoa''.

Photobucket

''Höpsö, minulle voit aina kertoa kaiken'', Opal hymähti ja halasi pikku sisartaan. ''Tiedän sen. Anna anteeksi Opal'', Odette sanoi. Hetken Odette mietti olisiko hänen pitänyt puhua peloistaan Jasperin muista naisista, mutta muutti mieltään.

Photobucket

Pian myös Crispin saapui vierailemaan Croptoneilla. Odette johdatti sisaruksensa ruokailusalonkiin, jossa Viola oli nauttimassa illallista. ''Oih anteeksi Odette rouva. Olisitteko tulossa syömään perheesi kanssa?'', Viola kysyi hämmentyneenä ja aikoi nousta pöydästä. ''Ei ei, jää vain seuraksemme Viola'', Odette sanoi ja kehotti vieraitaan istuutumaan.

Illallispöydässä kävi valtava puheensorina ja Viola otettiin loistavasti mukaan keskusteluun. Odette ei kamalasti pitänyt tytöstä, sillä hän aavisteli miehellään ja tällä olleen juttua ennen heidän kihlojaan. Nyt hän kuitenkin nieli ylpeytensä huomattuaan, kuinka hyvin juttu luisti heidän välillään.

Photobucket

Jasper taas oli kyllästynyt aviomiehen rooliin jo heti seuraavana päivänä. Hän käytti hyväkseen tilaisuuden, jolloin Odettella oli muuta puuhaa ja vikitteli erästä naista, jonka oli töistä palatessa poiminut mukaansa.

Photobucket

Opalin ja Crispinin lähdettyä kotiin, Odetten vatsa kurni jälleen. Olet aivan mahdoton lapsi. Sinä vaadit jatkuvasti lisää ruokaa, Odette ajatteli vatsassa olevalle asukkaalle. Odette valmisti itselleen iltapalaksi vielä kevyen salaatin, jotta yöllä ei tarvitsisi herätä nauttimaan pikku purtavaa.

Photobucket

Photobucket

Jasperin ja tämän salaperäisen naisen välit sen kuin lämpenivät lämpenemistään. ''Voi, kuinka hurmaava sinä oletkaan. Kutsuisin sinut mieluusti sisälle, mutta nyt ei ole oikein hyvä hetki'', Jasper leperteli maireasti.

Jasper ei kuitenkaan ollut tietoinen siitä, että jokainen hänen liikkeensä näkyi Odettelle. Odette tuijotti jähmettyneenä miestään ja tätä vierasta naista makuuhuoneensa kylpyhuoneen ikkunasta kunnes käänsi viimein katseensa muualle.

Photobucket

Kyyneleet valuivat Odetten silmistä hänen käydessä nukkumaan aviovuoteeseensa. Tiesin kyllä, ettei hän ole uskollisin mies. En kuitenkaan ikinä olisi uskonut, että päivä sen jälkeen kuin avioiduimme hän alkaisi vokotella muita naisia, Odette ajatteli katkerana

 

                                                                    *   *   *

Photobucket

Jasperin saavuttua makuuhuoneeseen nukkumaan, Odette pukeutui ja asteli alakertaan. Hän kuuli Amelian juttelemassa Opalin kanssa ja suunnisti ääntä kohden. Hänen matkansa kuitenkin keskeytyi viiltävään kipuun vatsassa. Odette pysähtyi hengittämään syvään ja jatkoi keittiötä kohden. Pian uusi supistus kuitenkin otti hänestä vallan.

Photobucket

Muutaman tunnin jälkeen Odette katseli pientä lasta, jolla oli hänen siniset silmänsä, mustat hiukset ja isänsä pisamainen iho. Pieni tyttövauva sai nimekseen Lisette.

Photobucket

Photobucket

Odette käveli lapsi sylissään pienokaisen huoneeseen ja asetti hänet hellästi kehtoon. Hän katseli pikkuisen ojentuvia käsiä ja laski vielä kerran Lisetten sormet varmistaakseen niitä olevan kymmenen.

''Hän on täydellinen tyttö'', Amelia kuiskasi Odetten takaa. Odette kääntyi katsomaan Ameliaa ja hymyili hänelle onnellisena. ''En välitä pätkääkään vaikkei hän olekaan poika'', Odette kuiskasi takaisin. Amelia kietoi käsivartensa naisen ympärille ja sanoi: ''En minäkään''.

Photobucket

Valitettavasti Lisetten syntymä tarkoitti sitä, ettei perheellä ollut perijää. Vaikka Jasper ei välittänytkään siitä, ettei pienokainen ollut poika niin Frederick välitti. Niinpä Odetten oli nieltävä ylpeytensä ja antauduttava miehensä kosketettavaksi, vaikka tämä oli samana ilta koskenut toista naista.

Photobucket

''Oletko käynyt jo katsomassa Lisetteä?'', Jasper kysyi isältään. ''Hän on kaunis tyttö'', Odette lisäsi. ''Totta kai olen käynyt katsomassa tyttöä. Hän todella on kaunis ja hän näyttää yhtä vahvalta kuin Eleanor pienenä. Olen ylpeä teistä ja toivon Lisettestä kasvavan yhtä hienon naisen kuin hänen äitinsäkin'', Frederick sanoi katsoen Odettea hymyillen. Pian perheen pää lisäsi vielä perään nähtyään nuoren parin helpottuneen ilmeen: ''Suku silti tarvitsee pojan jatkamaan Cromptonien nimeä''. Ja tähän lauseeseen päättyi pöytäseurueen keskustelu.

Photobucket

Odette soitti ensi töikseen äidilleen uudesta tulokkaasta. Camilla oli onnesta sekaisin kuullessaan saaneensa pienen tyttärentyttären. Hän sanoikin tulevansa katsomaan pikkuista kunhan vain perhe sopeutuisi tilanteeseen paremmin.

Photobucket

Photobucket

Frederick yritti kaikkensa mukaan totuttautua uuteen tulokkaaseen. Hän ei kuitenkaan ollut juuri hoitanut omia lapsiaan näiden ollessa pieniä, joten miten hän nyt osaisi hoitaa Jasperinkaan lasta.

''Voisitko ottaa tytön, Viola'', Frederick sanoi palvelijattarelle tämän astellessa huoneeseen. ''Totta kai Frederick herra'', Viola sanoi ja ojensi kätensä ottaakseen pienokaisen syliinsä.

Photobucket

Viola hoiti pikkuista sen minkä ehti kotitöiltään. Hän joutui useinkin vaihtamaan puhtaat liinat likaantuneiden vaippojen tilalle sekä pesemään Lisetteä. Odette hoiti lastaan myös suurelta osin, mutta välillä hänelle iski sellainen väsymys, että Odetten oli pakko käydä vuoteeseen. Lisäksi avioliiton myötä oli Violan uudelle rouvalle auennut enemmän velvollisuuksia, joita tuli hoitaa.

Photobucket

''Siinähän sinä olet Odette. En ole nähnyt sinua juuri koko päivänä ja mietinkin mitä puuhastelet'', Amelia sanoi kirjansa takaa. ''Olen ollut jotenkin kovin vedoton koko päivän. Kävin iltapäiväkävelylläkin, muttei sekään piristänyt'', Odette harmitteli.

Photobucket

Viola kattoi perheelle vielä illallisen ennen kaikkien siirtymistä yläkertaan omiin huoneisiinsa. Ainoastaan Odette jätti illallisen välistä ja Viola katsoi hieman kateellisena naisen loittonevaa selkää, joka suunnisti antamaan hyvänyön suukon pikkuiselle lapselleen.

Photobucket

Photobucket

''Hyvää yötä rakas Odette'', Jasper sanoi ja painautui Odettea vasten. ''Hyvää yötä Jasper'', Odette sanoi hiljaa ja painoi silmänsä kiinni. Hän ei voinut sanoa miehelleen rakastavansa tätä kun Jasperinkin suusta sanat kuulostivat valheelle.

Amelia kävi vielä itsekin katsomassa perheen päivänsädettä ennen unille lähtöä. Pikkuisen peite oli tipahtanut lattialle, joten Amelia peitteli tytön vielä uudelleen ennen kuin sulki huoneen oven.

 

                                                          *   *   *

Photobucket

Aamiaisella Jasper oli jälleen lepertely tuulella. Odette yritti näyttää normaalilta kuunnellessaan Jasperin kehuvan hänen ulkonäköään ja vakuuttelevan hänelle, kuinka nainen oli hänen elämänsä valo.

Photobucket

Myös perheen vanhemmalla pariskunnalla aamu meni läheisyyden merkeissä. Frederick kaappasi vaimonsa tiukkaan halaukseen keskellä toisen kerroksen porraskäytävää. ''Kuinkas sinä nyt tällä tavalla? Jokuhan voi nähdä'', Amelia kikatti Frederickin suudellessa häntä.

Photobucket

Miehet lähtivät töihin ja Amelia sekä Odette jäivät hoitamaan pientä tytärtään kahdestaan kotiin. ''Lisette itki äitiään'', Amelia sanoi lempeästi ja ojensi pienokaisen Odettelle. Odette otti hellävaroin tyttärensä syliin.

Photobucket

Photobucket

Pian hän kuitenkin ojensi Lisetten takaisin Amelialle sanoen pikaisesti: ''Ota...tyttö. Minun on...juostava toilettiin'', Odette takelteli katkonaisesti nieleskellen samalla aamiaistaan, joka nousi kovalla vauhdilla takaisin ylös. Amelia katsoi hämmentyneenä toiletin avonaista ovea kuunnellessaan samalla pojan vaimonsa pahoinvoinnin ääniä.

Photobucket

''Oletko kunnossa?'', Amelia kysyi Odetten selvitessä viimein pois toiletista. ''Olenhan minä. Ei minulla ole mitään hätää'', Odette vastasi ja kääntyi lepertelemään Lisettelle.

Photobucket

Amelia ojensi pikkuisen tytön äidilleen ja lähti itse hoitamaan päivän askareita. Odette taas päätti ruokkia Lisetten jos tytöllä olisi nyt nälkä. Lisette oli syönyt todella huonosti edellisenä iltana ja yölläkään tyttö ei ollut herännyt vaatimaan ruokaa.

Photobucket

Photobucket

Yläkerrassa Amelia löysi Odetten viimein ilman Lisetteä. ''Taidan tietää mistä aamuinen pahoinvointisi johtui'', Amelia nauroi ja alkoi leperrellä Odetten vatsalle.

''Sinähän odotat lasta, eikö vain?'', Amelia tiedusteli. ''Vielä en ole kertonut Jasperillekaan, joten ole kiltti äläkä mainitse asiasta vielä kenellekään'', Odette pyysi.

Photobucket

Tänään on pienen Lisetten syntymäpäivä, joten Odette pesi pikkuisen prinsessansa, jotta vieraiden kehtaisi katsella tytön kasvua.

Photobucket

Jasper taas oli päättänyt juhlistaa tyttärensä syntymäpäiviä hiukan eri tavalla. Hän oli pyytänyt naisen luokseen käymään ja päätti viedä hänet hiukan ajelemaan perheen hevosvaunuilla ja ehkäpä tekemään lisäksi jotain muutakin.

Photobucket

Photobucket

Odette oli täysin tietämätön, mitä hänen miehensä oli puuhannut vastikään ja kantoi onnellisena Lisetten ruokailusalonkiin.

Vieraat keskustelivat omissa porukoissaan, mutta kuullessaan Odetten kutsuvan heidät katselemaan pikkuisen kasvua kaikki kiirehtivät salonkia kohti.

Photobucket

Vieraat ja perheenjäsenet kokoontuivat paikalle ja jopa Jasperkin ehti tulla naisensa kanssa katsomaan pikku Lisetten kasvua taaperoksi.

Photobucket

Photobucket

Heti kakun kynttilöiden puhalluksen jälkeen talossa nousi kamala tappelu. Opal ja Frederick alkoivat haastaa riitaa keskenään ja siitä seurasi kamala meteli ja käsirysy vieraiden kesken.

Kukaan ei siis huomannut, kuinka Odetten vatsaa vihlaisi ja pahoinvoinnin aalto meni naisen lävitse. Odette tajusi, että nyt oli lähellä tulla keskenmeno ja päätti jättää vieraiden viihdyttämisen Amelialle.

Photobucket

Photobucket

Amelia hoiti pienen Lisetten nukkumaanmeno kuntoon ennen kuin menisi itse alakertaan vieraiden pariin. Pieni Lisette opetteli innoissaan potalla käynnin saloja mumminsa katsellessa kannustavasti vierestä.

''Hyvää yötä perheen prinsessa'', Amelia sanoi ja antoi suukon pienokaisen poskelle. Ameliaa katseli vain pienet pyöreät silmät hymyillen ja pieni käsi yritti tarttua häntä vielä hiuksista ennen kuin lapsi pääsi pitkäkseen vuoteeseen.

Photobucket

Juhlat päättyivät ja koko perhe oli käynyt levolle. Ainoastaan Viola joutui vielä hoitamaan tehtävänsä ja tiskaili kiireisesti kakkulautasia.

Photobucket

Pian hänkin sai hommansa tehtyä ja ruokailusalonki oli siinä kunnossa, että aamiainen voitaisiin kattaa perheelle oikeaan aikaan. Väsyneenä Viola kävi vuoteeseen ja vajosi hetkessä syvään uneen.

 

                                                          *   *   *

Photobucket

Amelia oli onnellinen siitä, että sai nyt viimein opettaa taas uutta pikkuista puhumaan. Perheessä oli ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana sellainen tohina ja stressi, ettei hän ollut muistanutkaan millaista elämä on kun elää normaalia ja onnellista elämää.

Photobucket

Odette rakasti myös tytärtään enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Itse asiassa hän oli onnellinen vain siitä, ettei hänen esikoisensa ollutkaan poika. Nyt hän saisi kaikessa rauhassa kasvattaa tyttärestään hienon leidin, joka hurmaisi varmasti tiensä seurapiirien kermaan.

Photobucket

Jasperin ja Odetten ruokailuajat eivät taas sen sijaan menneet yksiin. Kun Odette tuli Lisetten kanssa alakertaan syömään niin Jasper jo nousi pöydästä ja kiirehti töihin. Odetten oli vaikea uskoa, että hänen aina ihailemansa mies ei jaksanut kiinnostua hänestä ja lapsista yhtään.

Photobucket

Amelia soitti Camillalle kertoakseen kuulumisia pienen Lisetten kanssa. Camilla oli hiukan suruissaan siitä, ettei saanut osallistua yhtä paljon tyttärentyttärensä hoitoon kuin Amelia.

Photobucket

Odette aloitti jälleen maalailu harrastuksensa, jota hän oli tehnyt jo kotona. Cromptoneille muuttaessaan hän oli joutunut sopeutumaan niin paljon kaikkeen uuteen ja hään ja esikoisensa syntymän paineet olivat rajoittaneet hänen aikaansa entisestään.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jasper tuli töistä kotiin jälleen ylennyksen kera. Hän toimi loistavana lääkärinä ja suunnitteli jo oman yksityisen lääkäriaseman perustamista Cadelhilliin.

''Anteeksi Jasper herra, saisinko häiritä teitä?'', Viola kysyi mieheltä tämän lukiessa kirjaa. ''Totta kai. Mitähän asia koskee?'', Jasper kysyi hämmästynyt ilme kasvoillaan. Viola ei ollut puhunut hänelle juuri mitään sitten sen kun Odette muutti taloon.

Odette oli juuri kävelemässä yläkertaan kun kuuli Violan alkavan jutella Jasperin kanssa. Kyllä tuolla naisella on otsaa, Odette ajatteli suutuksissaan ja hämmentyneenä kuullessaan Violan alkavan muistella hänen miehensä kanssa sitä, kuinka hauskaa heillä kahdella oli ollut ennen Jasperin yliopistolle lähtöä.

Photobucket

Odette kuunteli hetken ja siirtyi pikaisesti ruokailusalongin puolelle Jasperin tehdessä lähtöä huoneesta. Jasperin poistuttua Odette siirtyi huoneeseen ja käveli Violan luokse. ''Viola, tiedäthän sinä, että minä olen talon emäntä ja Jasperin vaimo?'', Odette aloitti hymy kasvoillaan. ''Totta kai minä sen tiedän'', Viola vastasi hiukan häkeltyneenä.

''Sehän on hyvä, sillä näyttää hiukan siltä, että unohdat paikkasi perheessä. Minä olen talon emäntä ja tulevan perillisen äiti. Sinä taas sen sijaan olet kodinhoitajatar'', Odette sanoi ja poistui huoneesta jäämättä kuuntelemaan Violan vastausta.

Photobucket

Photobucket

Viola ei kuitenkaan antanut näin helposti periksi. Hän tiesi Jasperin kylpevän näihin aikoihin ja käveli viemään puhtaita pyyhkeitä Odetten ja Jasperin makuuhuoneen kylpyhuoneeseen. ''Voi anteeksi Jasper herra!'', Viola huudahti säikähtäneenä Jasperin kylpiessä ammeessa. Pyyhkeet tipahtivat Violan kädestä lattialle pehmeästi muksahtaen.

Jasper nousi ammeesta ja pukeutui pikaisesti. ''Viola, mitä ihmettä sinä oikein meinaat?'', Jasper kysyi lempeästi ja käveli naisen luo. ''Minä...tuota ajatteli...että voisimmeko jatkaa siitä mihin jäimme?'', Viola kyseli hiukan noloissaan. Jasper katsoi naista silmiin ja hymähti itsekseen. Jatkaa siitä mihin jäimme. No siitä tulisi varmasti mukavaa, Jasper ajatteli mielessään.

Viola sai vastauksen kysymykseensä Jasperin tulisesta ja intohimoisesta suudelmasta Odetten nukkuessa viereisessä huoneessa.

Photobucket

Violan hiivittyä pois ja Jasperin siirryttyä makuuhuoneen puolelle mies herätti vaimonsa. Hänen teki kovasti mieli naisen vartaloa, joten tällä hetkellä hän ottaisi sitten vaimonsa.

Photobucket

Amelia taas ei meinannut saada unta nukkuessaan yläkerrassa. Hänellä oli pahoja aavistuksia mielessään, sillä hän aisti sähköisen ilmapiirin talossa. Mitähän tästäkin seuraa kun minä ja Frederick olemme poissa. Eivätkö nuoret osaa elää onnellisina ja olla keksimättä draamaa elämäänsä, Amelia mietti onnettomana. Toisaalta hänhän oli käynyt Frederickin kanssa melkein samanlaisen hässäkän läpi omassa nuoruudessaan. Vanhuuden tullessa vanhat kaunat ja ristiriidat usein unohtuvat ja viimeiset vuodet elämässä haluaa vain kuluttaa onnellisena ja toista rakastaen. Kunpa vain nuoretkin tajuaisivat sen, eivätkä tuhlaisi aikaansa turhuuksiin.

 

Ensi osassa onkin sitten luvassa kuninkaalisia kahden osan verran. Sen jälkeen alkaakin sitten kierros jälleen alusta!
Laittakaahan kommenttia osaan siitä, että teenkö ekstra osan Lawrencen ja Opalin elämästä häiden jälkeen.

Hyvää kesän jatkoa kaikille!