Hyvää joulun aikaa! Taas on kohta vuosi vierähtänyt ja Cadelhill täyttikin joulukuun aikana jo kaksi vuotta :)
Viime osasta onkin aikaa, joten päästän teidät nyt vain lukemaan. Ja kommenttia otan vastaan mielelläni ♥

Hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille♥

Photobucket

                                                   ( 79. kuvaa)

Photobucket

Cadelineilla oli ilon päivä. Yläkerran aula oli kalustettu kauniilla hääkaarella, johon oli tilattu paljon valkoisia ruusuja. Ihmisiä kiiruhti rappusia pitkin, jotta saisivat hyvät paikat ja olisivat näköetäisyydellä nuorta paria.

Tänään oli viimein Crispinin ja Megin häät!

Photobucket

Photobucket

Kaunis morsian oli huoneessaan valmistautumassa ja sulhanen seisoi jännittyneenä hääkaaren alla odottaen tulevaa vaimoaan. Vieraat nousivat seisomaan kuullessaan häämarssin alkavan soida ja kauniin Megin askelien kopisevan portailla.

Photobucket

''Tahdotko sinä Meg Gentry ottaa Crispin Cadelinin aviomieheksesi ja rakastaa häntä myötä ja vastoin käymisissä?''. ''Tahdon'', sanoi Meg ja Crispin pujotti kultaisen vihkisormuksen morsiamensa sormeen ja katsoi tämän kauniisiin silmiin.

Photobucket

Viimein hääseremonia päättyi kun Crispin veti tuoreen aviovaimonsa lähelleen ja suuteli häntä hääseurueen taputtaessa ja huutaessa onnitteluja taustalta.

Photobucket

Photobucket

Camilla ohjasi vieraita alakertaan ja kuiskasi pojalleen, että seuraavaksi olisi vuorossa kakun leikkuu. Niinpä Crispin otti vaimoaan kädestä kiinni ja käveli Megin kanssa kakun luokse.

Meg katseli kuinka Crispin lohkaisi kakusta palasen ja siirsi sen lautaselle. Otettuaan haarukan hän ojensi pienen palan kakkua Megin suuhun, joka mutusti sitä hymyillen.

Photobucket

Juhlaseurue siirtyi salonkiin maistelemaan hääkakkua ja onnittelivat nuorta paria vuolaasti. Puhe siirtyi myös kehumaan Camillan järjestämää kaunista vihkitilaisuutta yläkertaan sekä morsiamen säteilevää pukua.

Photobucket

Juhlat päättyivät pian ja vieraat suuntasivat kukin omiin suuntiinsa. Meg ja Crispin kättelivät ja kiittivät vieraita ovelta ennen heidän poistumistaan. Kun vieraat oli hyvästelty, kiirehtivät Crispin ja Meg hakemaan matkalaukkujaan sekä vaihtamaan mukavammat vaatteet ylleen, sillä heidän häämatkaansa varten tilaamat vaunut saapuisivat piakkoin pihaan.

Photobucket

Hymyillen Meg kantoi laukkunsa vaunuihin ja hyppäsi Crispinin viereen istumaan ja niin heidän matkansa Kaukoitään alkoi.

Photobucket

Matka kaukaiseen Japaniin kesti viikkoja, mutta viimein laiva saapui maihin ja vaunut kuljettivat Megin ja Crispinin hotellille, jonne he olivat suunnitelleet matkaavan. Crispin meni kirjautumaan sisään hotelliin ja Meg kuunteli ihmeissään kun hänen miehensä puhui outoa kieltä hotellivirkailijan kanssa. Kiivaan keskustelun jälkeen Crispin sai huoneen avaimen käteensä ja johdatti Megin huoneeseen.

Photobucket

Huoneeseen päästyään Crispin kävi saman tien puuhiin ja otti vaimonsa ensimmäistä kertaa kokonaan omakseen. Megiä jännitti kovin, mutta Crispin osasi olla hellä ja ymmärtäväinen ja pian Meg pystyi itsekin täysin rentoutumaan.

Näin käynnistyi Crispinin ja Megin häämatka kauniissa Japanissa.

 

                                                                           *   *   *

Photobucket

Seuraavana aamuna herättyään Meg käveli hotellissa sijaitsevaan ravintolaan. Crispin oli kadonnut jonnekin jo aamu varhaisella ja jättänyt Megin suunnittelemaan päiväänsä itsekseen. Kauhukseen Meg huomasi olevansa aikamoisessa pulassa, sillä kaikki hotellin työntekijät eivät puhuneet sanallakaan muuta kuin Japania. Onneksi jollain keinoin Meg onnistui tilaamaan itselleen suhkot normaalin aamiaisen.

Photobucket

Meg päätti lähteä kiertelemään, sillä hotellissa istuskelu ja miehensä kotiin tulo ei kuulunut hänen tapoihinsa. Niinpä hän lähti hotellilta kävelemään vasemmalle menevää tietä ja päätyi lopulta paikalliseen vaatekauppaan. Siellä hän tutkiskeli hämmästyneenä erilaisia japanilaisia kansanasuja, joita kutsutaan Yogataksi.

Photobucket

Kaupungista hän löysi myös hierojan ja uskaltautui salaa Crispiniltä hierojalle. Megillä ei ollut aavistustakaan mitä mieltä hänen miehensä olisi jos saisi tietää hänen antaneen tuntemattoman ihmisen koskea häntä. Niinpä hän valitsi itselleen naishierojan ja päätti silti olla kertomatta asiasta Crispinille.

Photobucket

Päivä kuitenkin meni nopeasti ja yö laskeutui Takemizu kylään. Meg kiiruhti hotellille ja nukahti heti vuoteeseen. Matkalla hotellille hän oli kuitenkin miettinyt, kuinka pitkäksi nämä kuusi kuukautta muodostuisivat jos hänen miehensä olisi teillä tietämättömissä.

 

                                                            &   &   &

Photobucket

Aika kului ja Crispin ehti olemaan enemmän ja enemmän vaimonsa kanssa. Heidän yhteisillä ajoillaan Meg oli hetkittäin huomannut miehensä luonteessa varjopuolia, jotka muistuttivat uhkaavasti Charleyta, jota Meg oli aina hiukan pelännyt.

''Kultaseni, kun synnytät meille pojan, niin perheemme on täydellinen'', Crispin sanoi yhtenä aamuna Megille. ''Tiedäthän Crispin, että lapsi saattaa yhtä hyvin olla tyttökin'', Meg sanoi hiljaa. Crispin naurahti ja tokaisi vaimolleen iloisesti: ''Voi, sinusta huomaa heti, että olet luonteeltasi perijän synnyttäjä''.

Photobucket

''Kuule Meg, olemme olleet täällä jo kuukauden ja tänään ajattelin pitää ensimmäisen kokonaisen vapaapäivän ja viettää aikaa sinun kanssasi'', Crispin sanoi vaimolleen ja silitti hänen poskeaan. ''Olen laiminlyönyt sinua niin kovin tänä ensimmäisenä kuukautena kun on ollut niin paljon työasioita'', Crispin jatkoi.

Pariskunta oli ollut häämatkallaan jo kaksi kuukautta, joista ensimmäinen kuukausi oli ollut suurimmalta osan matkaa Takemizu kylään.

Photobucket

Pari päätti lähteä kiertelemään kaupungille ja he löysivät matkamuistomyymälän, jossa myytiin kauniita koriste-esineitä. Meg ja Crispin sopivat yhdessä, että ostaisivat kotiin muistoksi pienet patsaat. Crispin ei kertonut vaimolleen ostavansa hänelle myös kauniin kaulakorun lahjaksi heidän häämatkastaan, sekä pienestä yllätyksestä, jonka pari oli vasta viikko sitten saaneet tietää.

Photobucket

''Missä ihmeessä minun ruokani viipyy'', Meg harmitteli ja katseli ympärilleen. ''Kyllä se kohta kultaseni tulee. Näissä kioskeissa ruoka tehdään pikaisesti, mutta pöytäseurue ei saa ruokaansa yhtä aikaa eteensä'', Crispin kertoi, sillä hän oli usein syönyt liikemies tuttujensa kanssa japanilaisissa kojuissa lounaan.

Photobucket

Meg ja Crispin päättivät kokeilla yhdessä myös japanilaista kuumalähde kylpyä. ''Miten ihmeessä vesi voi olla näin lämmintä ulkona?'', Meg hämmästeli. ''Nämä ovat kuumia lähteitä ja olen kuullut jostain, että vesi pulppuaa näihin altaisiin joistain maanalaisista lähteistä'', Crispin kertoi.

Crispin oli eräänä iltana ollut liikemiesten kanssa paikallisessa kuppilassa, jossa Geishat olivat viihdyttäneet heitä tansseillaan sekä sake tarjoilulla ja paikalliset japanilaismiehet olivat kertoneet hänelle kuumien lähteiden tarinan.

 

                                                                   &   &   &

Photobucket

Aika kului nopeasti ja Crispinin liikeasiat alkoivat olla lopuillaan. Taas eräänä aamuna hän rymisteli väsyneenä hotellihuoneeseen ja simahti vaatteet päällä sängylle.

Photobucket

Meg oli keksinyt itselleen erilaisia keinoja kuluttaa aikaa sekä hoitaa kehoaan. Hän tarvitsi nykyään paljon erilaisia virikkeitä, joilla hänen mielensä olisi tyyni sekä hänen kehonsa pysyisi tasapainossa.

Photobucket

Oli nimittäin sanomattakin selvää jo, että Meg odotti lasta. Paikalliset naiset häärivät innoissaan Megin ympärillä, sillähän oli kuulemma siunatussa tilassa. Meg oli alkanut kiintyä jo paikkaan ja viihtyi paikallisten naisten seurassa, vaikka yhteistä kieltä heillä ei ollutkaan.

Photobucket

Meg hoiteli edelleen ostoksia itsekseen ja päätti hankkia viime hetken tarvikkeet ennen kotimatkalle lähtöä. Matkasta tulisi kuulemma paljon pitempi kuin tulomatkasta, sillä merellä seilaaminen ei ollut tällä hetkellä turvallista paikallisten merirosvojen takia. Niinpä Crispin oli päättänyt viedä raskaana olevan vaimonsa pidempää, mutta turvallisempaa reittiä takaisin Cadelhilliin.

Photobucket

Meg oli oppinut pelaamaan Mahjongia ystävättäriensä kanssa ja naiset nauroivat usein asetellessaan laattoja laudalle. Meg tiesi jo nyt tulevansa ikävöimään tätä saarta, sillä kotona häntä odottaisi aivan toisenlainen elämä kartanon rouvana, jonka odotetaan synnyttävän liuta lapsia sekä perijän. Lisäksi olisi osattava elää maan etiketin mukaan.

Photobucket

Eräänä iltana Meg meni paikallisen temppelin eteen ja heitti kolikon toivoakseen jotain. Hän piti silmät tiukasti suljettuina ja toisti toivettaan päänsä sisällä. Toivottuaan hän avasi silmänsä ja käveli takaisin majapaikkaan.

 

                                                              &   &   &

Photobucket

Neljä kuukautta oli kulunut Takemizu kylässä ja häistä oli nyt viisi kuukautta. Tänään oli heidän viimeinen päivä ennen kotiin paluuta. ''Huomenta rakas. Tänään lähdemme kotiin'', Crispin sanoi vaimolleen. ''Huomenta kultaseni'', Meg toisti hymyillen.

Photobucket

Kotiin paluun kunniaksi Meg ja Crispin tilasivat huoneeseen kakun ja söivät sitä hyvällä ruokahalulla. ''Haluaisin vielä käydä kylässä'', Meg pyysi mieheltään. ''Voimme toki käydä siellä ja kirjautua sitten hotellista'', Crispin myöntyi vaimonsa pyyntöön.

Photobucket

Meg johdatti miehensä puutarhaan, jossa hän vei hänet istumaan matalan pöydän ääreen. ''Olen oppinut paikallisilta naisilta kuinka tarjoillaan aviomiehille teetä'', sanoi ujosti ja aloitti teen tarjoilun. Crispin  katseli hymyillen touhuavaa vaimoaan, jonka vatsasta pystyi jo erottamaan heidän kasvavan esikoisensa.

Photobucket

Kahvin juonnin jälkeen pari käveli hotellille ja kirjautuivat ulos. Niin alkoi heidän pitkä matkansa takaisin Cadelhilliin Cadelinien kartanoon, jossa perijän paikka odotti Crispiniä.

 

                                                         *   *   *

Photobucket

Matka Cadelhilliin kesti kuukauden. Pihaan päästyään Megiä ja Crispiniä odottivat jo Camilla ja Charley. ''Voi Meg kultaseni, sinun vatsasihan on aivan valtava'', Camilla huudahti ja kosketti Megin vatsaa. ''Olet näköjään ollut kiireinen'', Charley vitsaili pojalleen huomattuaan poikansa vaimon vatsan.

Photobucket

Photobucket

Saavuttuaan kotiin ei kulunut kauaakaan kuin Megin poltot alkoivat. Eräänä aamuna hän oli lepäilemässä tapansa mukaan vuoteella kun lapsivesi valahti ja supistusten väli tiheni tihentymistään. Camilla kiirehti pikaisesti kutsumaan kätilön, joka tuli perhettä auttamaan synnytyksessä.

Perheen miehet odottivat koko synnytyksen ajan alakerrassa. ''Poikaseni, ole ihan rauhassa. Sinun on turha murehtia synnytystä'', Charley yritti rauhoitella poikaansa.

Photobucket

Viimein syntyi perheen esikoinen. Megin käsivarsilla lepäsi pienen pieni lapsi, jolla oli isänsä mustat hiukset sekä hänen siniset silmänsä. Megin piirteitä lapsosesta ei ainakaan vielä ollut näkyvillä.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Camilla tuli ilmoittamaan perheen miehille ilouutisen. ''Megin synnytys sujui hyvin. Perheeseen on nyt syntynyt pienokainen ja uuden sukupolven esikoinen'', Camilla kertoi onnellisena.

''No, saimmeko perheeseen perijän?'', Crispin tivasi äidiltään. Camilla katsoi poikaansa hymyillen ja sanoi: ''Voi, ette saaneet vielä perijää, mutta kauniin tytt-''. Enempää Camilla ei ehtinyt sanoa kun Crispin räjähti.

''Tyttö! Saimmeko jonkin ihmeen tytön!'', Crispin ärjyi äidilleen.. ''Crispin rakas, mikä vika tytössä? Olet aina tullut toimeen sisartesi kanssa ja lisäksi olet huomannut miten hyvin heillä menee'', Camilla yritti rauhoitella poikaansa.

''Hyvinkö? Opal joutui naimaan Lawrencen kun kruununperijää ei saanut ja asuu nyt Cadletownissa miehensä kanssa, jota ei edes rakasta. Odette taas nai miehen, jolla on muita naisia joka sormelle ja pamahti sitten paksuksi ennen häitään'', Crispin huusi ja jatkoi vielä: ''Käske Megin tulla saman tien makuuhuoneeseemme''

Photobucket

Photobucket

Camilla meni etsimään Megiä ja löysi hänet pikkuisen huoneesta. ''Meg kultaseni, Crispin käski sinun mennä teidän makuuhuoneeseen'', Camilla sanoi hiljaa.

Photobucket

Photobucket

Heti huoneeseen päästyään Meg sai huudot niskaansa. ''Ei sinustakaan ollut mihinkään! Et pystynyt edes perijää synnyttää heti ensimmäisenä. Jos ei kerta muu auta niin saman tien vain toista sitten tulemaan''.

Meg ei ehtinyt sanoa mitään kun Crispin jo raahasi hänet vuoteeseen ja alkoi riisua hänen vaatteitaan. Kuumat kyyneleet alkoivat valua hänen silmistään kun hänen miehensä pakotti hänet heti yrittämään toista lasta kun ensimmäisen syntymästä oli kulunut vasta alle tunti.

Photobucket

Crispinin nukahdettua Meg nousi hiljaa ylös. Hän pyyhki kyyneleensä kämmenselkäänsä ja kiiruhti pukeutumishuoneeseen. Enemmän kuin mitään muuta Meg toivoi tällä hetkellä odottavansa lasta, jotta hänen ei tarvitsisi olla enää lähelläkään miestään.

 

                                                           *   *   *

Photobucket

Meg käveli pukeuduttuaan lasten huoneeseen ja kumartui kauniin Claudinen puoleen. ''Äidin kaunokainen. En ymmärrä miksi miehet eivät voi arvostaa naisia. Isäni ei koskaan ollut pettynyt kun sai minut. Mummisi kertoi usein, kuinka isäni jumaloi minua'', Meg kertoi tyttärelleen vaihtaessaan hänen vaippojaan.

Photobucket

Photobucket

Meg söi aamiaista yhdessä Camillan ja Charleyn kanssa hiljaisuuden vallitessa pöydässä. Camilla vilkuili usein tyttöä, joka näytti surulliselta syödessään lettuannostaan. Pian myös Crispin liittyi pöytään ja Camilla avasi suunsa: ''Oletko käynyt jo katsomassa kaunista tytärtäsi? Hän muistuttaa aivan Megiä lapsena''. Crispin murahti, vain ettei ollut ehtinyt käydä katsomassa ja hiljaisuus laskeutui aamiaispöytään.

Photobucket

Charley harjoitti edelleen karisma taitojaan vanhoilla päivillään. Hän edelleen toivoi voivansa päästä kuninkaaksi, mutta ainakin hän pystyisi näin olemaan kuninkaan hyvä neuvonantaja kun hallitsee manipuloinnin ja puhumisen lahjan.

Photobucket

Perheen naiset olivat täysin Claudinen lumoissa. Camilla rakasti tyttöä suunnattomasti ja palvoi maata pikkuisen ympärillä. Meg oli onnellinen siitä, että Camilla ymmärsi häntä täysin kun oli itse synnyttänyt ensin kaksi tytärtä ennen kuin sai Crispinin.

Photobucket

''Hyvää yötä pikkuinen. Mummisi ja äitisi rakastavat sinua suunnattomasti'', Camilla leperteli pikkuiselle ja samalla mietti mielessään, kuinka Claudinen pisteet Crispinin silmissä kasvaisivat kun kuningasperheeseen syntyisi perijä Eleanorille ja Williamille.

Photobucket

''Saanko liittyä seuraasi?'', Meg kysyi anopiltaan huomattuaan tämän aloittelevan shakki-peliä. ''Tottahan toki kultaseni. Miten on päiväsi mennyt?'', Camilla kysyi naiselta. ''Hyvinhän tämä. Kiitos paljon, että jaksat hoitaa Claudinea'', Meg kiitti Camillaa. Camilla hymyili ja sanoi: ''Ilo on kokonaan minun puolellani. Et arvaa miten olen kaivannut saada hoitaa pikkuisia''.

Photobucket

Photobucket

Crispin saapui töistä kotiin ja komensi Megiä seuraamaan perässään yläkertaan.

Meg siirtyi sängylle miehensä viereen ja Crispin aloitti: ''Kuinka tyttäremme voi?''. Meg katsoi hetken miestään ennen kuin vastasi: ''Hyvin. Voit toki itsekin mennä katsomaan häntä''.

Photobucket

Camilla oli itse sillä aikaa pikkuisen huoneessa kun tunsi ensi kertaa elämässään kolotusta lonkassa. ''Voi kauhistus, olenko jo tosiaan tulossa vanhaksi'', Camilla hämmästeli ääneen.

Photobucket

Toden totta, jopa Camillalla alkoi ikä tehdä tepposensa. Hänen hiuksensa olivat harmaantuneet ja silmien alle oli tullut iän tuomat juovat. Silti Camilla koki edelleen itsensä nuoreksi eikä ikääntyminen häntä pelottanut.

Photobucket

Photobucket

Crispin ja Meg olivat siirtyneet makuuhuoneesta tyttärensä huoneeseen. Camilla nosti pienen tytön sängystään käsivarsilleen ja katsoi tätä hymyillen. Hän kääntyi mieheensä päin, joka seisoi jännittyneenä vieressään.

''Tässä on tyttäremme Claudine Cadelin'', Meg sanoi ja ojensi pienokaisen isänsä syliin. ''Onpa hän kaunis. Hänestä kasvaa varmasti yhtä hurmaava nainen kuin äitinsäkin'', Crispin sanoi hiljaa ja tuijotti tyttärensä pieniä kasvoja.

Photobucket

Perheen vanhukset olivat jo sikeässä unessa nuoren parin ollessa yhä lastenhuoneessa. Camilla kuitenkin kuuli oven käyvän jossain päin taloa ja tunnisti oven saranoiden narinasta huoneen olleen Odetten entinen huone ja nykyinen lastenhuone. Hymy nousi vanhuksen huulille tajuttuaan pienokaisen isän käyneen katsomassa tytärtään.

Photobucket

Perhettä odotti myös toinenkin iloinen uutinen. Meg odotti jälleen lasta. Meg oli osittain iloinen uudesta tulokkaasta, mutta toisaalta peloissaan jos lapsi ei olisikaan tuleva perijä.

 

                                                           *   *   *

Photobucket

Meg nousi väsyneenä ylös sängystään. Aika oli rientänyt siivillä, sillä tänään hänen tyttärensä täyttäisi jo vuosia.

Photobucket

Crispin söi äitinsä kanssa aamiaista ja kertoi tälle erään asian, jonka oli päättänyt. ''Äiti, meille tulee tänään asumaan taloudenhoitaja.  Olemme olleet jo monta vuotta ilman palkattua ja sinä olet aina joutunut hoitamaan kaiken'', Crispin tokaisi. Camilla katsoi hetken poikaansa ja vastasi: ''Hyvä niin. Nyt Megille jää enemmän aikaa lasten kasvatukseen''.

Photobucket

Photobucket

Kymmeneltä aamulla perheen taloudenhoitaja tuli ovelle. Crispin meni hymyissä suin avaamaan naiselle ovea ja toivotti hänet tervetulleeksi talouteen.

Mabel Hocking oli oiva nainen hoitamaan Cadelinien kotia. Hän on tarkka ja touhukas nuori nainen. Lisäksi hänellä oli koulutusta myös takanaan, joten hän voisi toimia muutaman vuoden lapsille kotiopettajattarena, kunnes olisivat liian vanhoja hänen taidoilleen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pian taloon alkoi kävellä Cadelhillin aatelisia. Odette tuli miehensä perheen kanssa, Opal tuli perheineen sekä maan kuningaspari. Tänään oli siis luvassa syntymäpäivät.

''Voi Opal rakkaani'', Camilla huudahti ja riensi suukottamaan tytärtään. ''Kuinka elämä on sujunut Cadletownin asunnossa?'' Opal hymyili äidilleen ja kertoi, kuinka viihtyisä heidän kaupunki asuntonsa on ja kuinka he innolla odottavat pääsevänsä muuttamaan uuteen kartanoonsa Cadelhillissa.

Camilla tervehti tietenkin myös nuorempaa tytärtään sekä tämän kasvavaa vatsaa. ''Kultaseni, vatsasi on kasvanut huomattavasti''. ''Totta puhut. Vatsassa täytyy asustaa poika kuin näin vauhdilla kasvaa'', Odette nauroi onnellisena.

Photobucket

Meg kantoi pienokaisensa kakun ääreen ja vieraat kerääntyivät heidän ympärilleen. Meg antoi suukon pienokaisensa poskelle ennen kuin puhalsi kaikki kynttilät sammuksiin.

Photobucket

Tässä on pikkuinen Claudine. Tytöstä tuli hyvin kaunis perheen naisten silmäterä. Jopa perheen palvelijatar rakastui pienokaiseen saman tien.

Photobucket

Mabelilla oli oikeus palkata ja erottaa perheen muita palvelijoita. Niinpä nainen päätti käyttää valtaansa hyväkseen ja antoi lähtöpassit perheen muutamalle palvelijalle ja palkkasi pari uutta tilalle. Perheen talous ei ollut koskaan pyörinyt yhtä hyvin ja Mabel ei ollut vielä edes heillä kokonaista päivääkään.

Photobucket

Glaudinen hoitokin kuului osittain Mabelin kontolle. Ainakin neidon syöttäminen sekä kylvetys että vaippojen vaihto. Pian jo pikkuinen luottikin tähän aikuiseen aivan eri tavalla kuin sukulaisiinsa.

Photobucket

Claudine sai paljon huomiota äidiltään ja siksi saikin helposti sellaisia tavaroita, mihin perheellä ei muuten ehkä niinkään olisi ollut vielä varaa. Meg hankki pienokaiselle piirustuspöydän, jonka ääressä pienokainen viihtyi paljon.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

''Tulehan kultaseni, on iltapotan aika'', Meg sanoi tyttärelleen laskiessaan tämän potalle. Meg rakasti tytärtään kovasti ja odotti jo innokkaasti toista tulokastaan. Usein hän salaa toivoi, että kyseessä olisi toinenkin tytär, sillä näin hänellä olisi itsellään ainakin kaksi lasta kun Crispin omisi perijän itselleen.

Tänä iltana Meg tekikin poikkeuksen ja tahtoi itse kylvettää tyttärensä. Hänestä tuntui haikealta, että Mabelin tehtävänä oli hoitaa hänen lapsensa kylvyt.

Vielä iltasuukot ja Meg sai peitellä pikkuisen vuoteeseensa. Claudine katselikin äitiään kirkkain silmin, ennen kuin sulki silmänsä ja vaipui uneen.

Photobucket

''Tulithan sinä viimein'', Crispin virnuili makuuhuoneen sängyllä kun Meg astui sisään. ''Odottelinkin vaimoani täällä jo pitkään'', mies sanoi ja painoi vaimonsa sänkyä vasten ja nousi suudellen tämän päälle.

 

                                                             *   *   *

Photobucket

Camilla yritti opettaa pikkuiselle lorua, jota hän oli laulanut omille lapsilleen heidän ollessaan pieniä. Claudine vain ei ollut kovin iloinen oppija vaan keskittyi mielellään muihin puuhiin.

Photobucket

Aamiaisella koko perhe oli kerääntynyt taas saman pöydän ääreen. ''Claudine sen kuin kasvaa ja kasvaa. Yritin hänelle äsken opettaa erästä lorua, mutta nyt jo huomaa kuinka päättäväinen hän onkaan'', Camilla kertoili innoissaan. Perhe kuunteli innoissaan pienokaisen ylistystä ja Crispin olikin alkanut nähdä tyttärensä paremmassa valossa tajuttuaan kuninkaan ja kuningattaren tarvitsevan joskus omalle perijälleen puolisoa.

Photobucket

Meg yritti saada kaikki ajatukset pois tulevasta synnytyksestä. Hänen laskettu aikansa olisi käsillä ja pienokainen voisi tulla maailmaan minä hetkenä hyvänsä. Niinpä Meg yritti lukea oppikirjoja lasten kasvatuksesta saadakseen ajatuksensa pois lapsen sukupuolesta.

Photobucket

Meg käytti aikansa hyväkseen myös opettamalla Claudinea puhumaan. Pian Meg jo huomasikin saman minkä Camilla ja tajusi tytöstä tulevan vielä hankala lapsi. Hän toivoi, että Camilla eläisi vielä pitkään, jotta saisi tämän tuekseen Claudinen tullessa naimaikään.

Photobucket

Photobucket

Illalla Megin käyttäessä Claudinea potalla, synnytyspoltot alkoivat. Meg huusi kovaa ja sai kuin saikin pian jonkun viemään Claudinen pois huoneesta ja itselleen kätilön auttamaan synnytyksessä.

Photobucket

Photobucket

Muutaman tunnin kuluttua hän käveli uusi vauva sylissään makuuhuoneeseensa, jossa Crispin odotti tietoja vaimostaan. ''Tässä olisi perheen perijä. Ajattelin, että hänet voisi kastaa Francesiksi, vai mitä olet mieltä?'', Meg sanoi.

''Frances Cadelin'', Crispin tuumaili ja katsoi poikaansa. ''Sinä kyllä näytät aivan Francesilta''.

Photobucket

Photobucket

''Voi Meg rakkaani, minä tiesin, että sinä saat synnytettyä meille perijän'', Crispin huudahti ja yritti suudella vaimoaan.

''Älä koske minuun!'', Meg huusi raivoissaan. ''Olet saanut perijäsi ja tämän jälkeen sinun ei tarvitse enää koskaan koskeakaan minua'', Meg sanoi ja häntä oikein puistatti. Crispin katsoi hämmentyneenä vaimoaan, josta huomasi kuinka paljon hän naista oikein etoi.

Photobucket

Meg nosti Francesin syliin ja kantoi hänet pienokaisen omaan huoneeseen. ''Tässä on huoneesi äidin rakas. Tiesitkö, että sinä tulet joskus vielä perimään tämän kaiken. Toivon todella, että sinusta kasvaa erilainen mies kuin isoisäsi sekä isäsi''.

 

                                                             *   *   *

Photobucket

Photobucket

Crispin oli innoissaan perijästä. Hän vietti suurimman osan aamuistaan pienokaistaan kaitsien. Tämä yllätti Megin, sillä hän oletti miehensä kiinnostuvan pojastaan tämän olevan siinä iässä, että ymmärtäisi edes jotain hallitsemisesta ja vastuun kantamisesta.

Myös isovanhemmat olivat innoissaan pikkuisesta. Eräänä aamuna he kävelivät yhdessä lastenhuoneeseen ja katsoivat pikku Francesia. ''Nyt voin huoletta siirtyä tuonpuoleiseen tietäessäni, että Cadelinin suku on saanut jälleen uuden perijän'', Charley sanoi vaimolleen kehdon ääressä. ''Älähän nyt vielä siirry kun ensin meidän täytyy nähdä miten pienokainen kasvaa'', Camilla kuiskasi ja suuteli miestään hellästi.

Photobucket

Meg odotti nälkäisenä lounasta. Hänellä oli mennyt koko aamupäivä tutkiessaan kaappien sisältöä ja laskiessaan kuinka paljon heillä menisi rahaa seuraavan kuun ruokaostoksiin. Mabel tarjoili salaatteja pöytään kun Meg tokaisi: ''Voisitko ystävällisesti laskea loppuun ruokamenot? Olen hiukan väsynyt enkä millään jaksaisi laskea niitä enää tänä päivänä''. Mabel hymyili ja sanoi tekevänsä sen mieluusti niin pian kuin mahdollista.

Photobucket

Photobucket

Camilla päätti lähteä käymään ostoksilla torilla ja päätti pyytää Megin mukaansa. Naisen hän löysikin Claudinen huoneesta opettamasta pikku neitiä puhumaan.

''Meg, tahtoisitko lähteä kanssani Cadletowniin ostoksille?'', Camilla kysyi. ''Voi, lähden mielelläni mukaan. Kysäisen ennen lähtöä vain Mabelilta joko hän on saanut ensi kuun menot laskettua, jotta tiedämme mitä ostaa'', Meg vastasi.

Photobucket

Cadletownin torilla Camilla kertoi tarkkaan keltä kaikilta heidän kuului ostaa. Oli tärkeää, että ostettiin aina omilta kauppiailta, sillä silloin sai aina parhaimmat tuotteet sekä herkullisimmat ja mehevimmät lihat.

Photobucket

Photobucket

Niinpä Meg harjoitteli toimimaan Cadelinien tavoin, jotta voisi opettaa palvelijansa samalla mallilla toimimaan. Meg liikkui jännittyneenä perheen myyjän kojua kohden ja otti korin, johon alkoi lastata perheen ostoksia.

Myyjä katsoi samalla tarkkaan, kuinka uusi asiakas pakkaili tavaroita koriin. Kun Meg oli saanut kerättyä kaiken, hän siirtyi kassalle. ''Hyvää päivää, olen Cadelinien uusi emäntä ja tulin ostamaan perheelle ruoat'', Meg kertoi. Myyjä katsoi hetken aikaa Megiä tarkasti silmiin kunnes nyökäytti päätään ja rahasti ruuat.

Helpottuneena Meg pääsi viimein lähtemään kotiin ja toivoi tehneensä vaikutuksen Camillaan, joka oli seurannut kaikkea vierestä.

Photobucket

Kotona oli jälleen synttärit. Claudine täyttäisi viimein neljä vuotta ja hänestä tulisi reipas neitokainen. Meg piteli tytärtään hymyillen sylissään samalla kuin pikkuinen sai puhallettua ensimmäistä kertaa elämässään kaikki kynttilät sammuksiin ilman äitinsä apua.

Photobucket

Photobucket

Tässä onkin sitten Claudine Cadelin. Hänestä on kasvanut kaunis ja hänellä onkin melko erikoiset piirteet. On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan tytön ulkonäkö lähtee muuttumaan tämän vielä kasvaessaan. (Jos katsotte osaa 8. huomaatte tytössä samoja piirteitä kun tädeissään lapsina)

Claudine viihtyi edelleen saman harrastuksensa parissa, eli piirrellen piirustuspöydällään.

Photobucket

Charley otti heti perheen esikoisen kasvettua isoisän oikeudet itselleen ja kutsui seuraavaksi päiväksi naisten yksityiskoulun rehtorin luokseen päivälliselle, jotta voisivat keskustella Claudinen koulutuksesta. Charley oli jo suunnitellut tytön menevän vielä tulevaisuudessa sisäoppilaitokseenkin.

Photobucket

Camilla teki edelleen vanhoilla päivilläänkin miehelleen mieliksi ja laittoi seuraavalle päivälle hummeriaterian valmistumaan. Rehtorille oli tarjottava parasta mitä perheeltä löytyi, jotta Claudine pääsisi kouluun sisälle.

Photobucket

Kasvettuaan Claudinella alkoi armoton kurin ja naisten naimakauppoja parantavien asioiden oppiminen. Ensimmäisenä olikin vuorossa pianolla soittamisen opettelu ja kunnes hän vähän vielä kasvaisi, alkaisi ensimmäisten tanssiaskelten harjoittelu.

Photobucket

Photobucket

Meg ei päässyt Francesin syntymänkään jälkeen miehestään eroon vaan tämä vaati edelleen vaimonsa läheisyyttä. Meg oli salaa toivonut, että Crispin ottaisi itselleen rakastajattaren, mutta mies oli kuin lukenut hänen ajatuksensa ja tiuskaisi hänelle syntymäpäivien päätteeksi, ettei koskaan alentuisi moiseen.

Niinpä Megin oli seurattava miestään mukanaan yläkertaan ja antauduttava miehensä hyväilyille.

Tyydytettyään miehensä Meg ja Crispin vaipuivat syvään uneen ja olivat vielä tietämättömiä huomisesta illallisesta, jonka perheen vanhukset olivat heidän tyttärelleen suunnitelleet.