Heissan taas kaikille lukijoilleni! Anteeksi, että osa on hieman viivästynyt... Koiranpentumme nyt kun on vienyt hieman kirjoitusintoa, mutta nyt sain sen jälleen takaisin;D Olen myös pelannut Lanen perheen päivät kokonaan ( 2 vuodenaikaa, jotta sain osiin enemmän kuvia) ja aloitan piakkoin kirjoittamaan sitäkin:)

Mutta nyt itse Extran pariin:

 

Photobucket

                                                 ( 44. kuvaa)

Photobucket

Jem seisoi vaitonaisena lastenhuoneen ovella katsoen vaimonsa ja tyttärensä leikkejä. Hän voinut uskoa mihin tilanteeseen oli itsensä pistänyt. Pystyikö hän todella olemaan onnellinen ilman Ameliaa. Hän oli kuvitellut entisen rakkaansa unohtuvan avioliiton myötä ja pystyvänsä elämään näiden kahden kanssa. Silti jotain puuttui hänen elämästään.

Photobucket

Kaikki alkoi muutama vuosi sitten Jemin keittiössä varhain lauantai aamuna:

Jem Gentry käveli pienen talonsa keittiöön naisen luo, joka tiskasi parhaillaan astioita. ''Kultaseni, minusta tuntuu siltä, että meidän pitäisi kertoa sisarelleni kihlauksesta'', jem sanoi naiselle. Nainen kääntyi katsomaan sulhastaan ja vastasi hymyillen: ''Vihdoinkin. Mietinkin jo, että milloin esittelet minut perheellesi'', nainen huudahti iloissaan.

Photobucket

Saman tien Jem meni soittamaan sisarelleen Elsielle ja kutsui hänet tapaamaan tulevaa vaimoaan.

Elsie kiirehti nopeasti Oakroad 12 talon eteen, joka sijaitsee toisella puolella Cadelhill'ia missä hän itse asuu. Elsie katsoi hetken kysyvästi veljeään ennen kuin katsoi veljensä kihlattua. ''Hei minä olen Elsie Gentry. Olen Jemin isosisko ja toimin palvelijattarena Cromptoneiden kartanossa'', Elsie esitteli itsensä ja painotti sanaa Cromton niin selvästi, että hänen veljensä hätkähti. ''Oikein hauska tutustua. Minä olen Julie Mayton'', Julie esitteli itsensä huomaamatta Jemin reagointia sisarensa sanoihin.

Photobucket

Elsie tiesi Cromptonien ruhtinattaren Amelian ja Jemin suhteesta ja olikin nyt ihmeissään veljensä äkillisestä kihlauksesta. Elsie katsoi varautuneena Jemin ottaessa tulevaa morsiantaan kädestä kiinni niin, että naisen kihlasormus näkyi varmasti Elsielle. jem kutsui sisarensa sisälle tutustumaan heidän pieneen taloon ja Julie päätti jättää sisarukset kahden ja lähti itse hoitamaan askareitaan.

Photobucket

Talokierroksen jälkeen Jem ohjasi sisarensa sohvalle ja Elsie kysyi: ''Oletko sinä aivan varma tästä? Vastahan sinä olit todella rakastunut Ameliaan'', Elsie kysyi. ''Jos et satu muistamaan niin Amelia muistaakseni sanoi, että meidän juttumme on lopullisesti ohi. Se pahuksen Frederick kun sai tietää meistä!'' Jem tulistui. Elsie katsoi nuorempaa veljeään surullisesti hymyillen ja kuiskasi: ''Ei sinun silti tarvitse mennä naimisiin ensimmäisen naisen kanssa jonka vain Amelian jälkeen tapaat''. Jem pudisti päätään ja rutisti siskoaan hymyillen: ''Ei hän ole pelkkä nainen. Välitän hänestä todella.''

Photobucket

Elsie ja Jem juttelivat myöhään ja viimein Elsien lähdettyä pääsi Jem Julien viereen. ''Lähtikö Elsie jo?'' Julie kysyi unisena. ''Lähti juuri'', Jem kuiskasi kihlattunsa korvaan ja otti naisen kainaloonsa.

Photobucket

Aamulla Julie hoiteli aamuaskareitaan kun tunsi aamupalan nousevan kurkkuunsa. Julie juoksi kiireesti lähimpään vessaan ja kumartui juuri ajoissa pöntön yläpuolelle. Julie ja Jem olivat muutama viikko sitten jo aloitelleet avioliiton ilot salaa muilta ja Julie alkoi pelätä näiden ihanien öiden seurausta. Mitä ihmiset puhuisivat jos hän tulisi raskaaksi ennen avioliittoa!

Photobucket

Tätä ei Julie kauan ehtinyt miettiä kun hän jo huomasi kauppiaan vaimon Sallyn kävelevän heidän pihaansa. Julie ajatteli, että olisi hyväksi, että hän tutustuisi muihinkin kaupungin asukkaisiin kuin pelkästään Jemin sisareen. ''Hei, olen Julie Mayton'', Julie esitteli itsensä Sallylle. Sally tervehti naista ja he alkoivat rupatella keskenään kylän kuulumisista.

Photobucket

Julie kutsui Sallyn kylään ja naiset istuskelivat olohuoneessa. ''Tuota Sally. Minulla ja Jemillä on häät tässä parin viikon kuluttua ja ajattelin, että jos tahtoisit tulla perheinesi juhlimaan niitä tänne.'' Sally vastasi iloissaan kutsuun ja näin Julie sai itselleen ensimmäisen ystävän Cadelhill'issa.

                                                                             * * *

Photobucket

Julien lähdettyä käymään Cadletownin puolella asioilla, oli Jem saanut itselleen seuraa. ''Amelia?'', Jem kysyi epäuskoisena nähdessään naisen. ''Jem, onko se totta?'' Amelia kysyi mieheltä hämillään. Jem katsoi surullisena ruhtinatarta ja vastasi: ''On''.

Photobucket

Amelia hermostui kuullessaan tämän ja huusi Jemille: ''Et siis viitsinyt itse tulla kertomaan minulle vaan sain kuulla tästä Elsieltä! Enkö merkinnyt sinulle siis mitään tänä aikana?'' Jem suuttui itsekin ja huusi Amelialle: ''Luuletko, etten olisi tullut itse kertomaan? Olin yrittänyt sanoa tästä sinulle monta kertaa, mutta sinä vain et tahtonut edes puhua kanssani!''

Photobucket

Amelia oli juuri huutamassa vastaan kun Jem tunsi kaikkien tunteidensa nousevan pintaan ja veti Amelian syliinsä ja suuteli häntä. Amelia meni täysin hämilleen ja vastasi hetken suudelmaan kunnes tajusi mitä teki.

Photobucket

''Jem! Päästä irti!'' Amelia kiljahti ja riuhtaisi itsensä irti miehen otteesta. Jem katsoi Ameliaa pettyneenä ja sanoi: ''Sinäkin kaipasit tuota, eikö?'' Amelia kurtisti kulmiaan ja sanoen vihaisena: '' Sinä olet muistaakseni menossa piakkoin naimisiin''.

Photobucket

''Luuletko, että suostun noin vain suudeltavaksesi kun petät tulevaa vaimoasi?'' Amelia huusi Jemille. Jem katsoi vaitonaisena raivoavaa Ameliaa eikä osannut sanoa mitään vastaan.

Photobucket

Sanottuaan viimeisen sanansa Amelia käveli Jemin ohi ja käveli tiehensä. Jem katsoi entisen rakastettunsa kävelyä ja tunsi tyhjyyden valtaavan hänen sydämensä. Miksi hän oli tullut tähän tilanteeseen? Miksi hän nyt menetti tuon naisen, joka merkitsi hänelle enemmän kuin mikään muu tässä maailmassa?

                                                                               * * *

Photobucket

Illalla keittiössä Julie huomasi pahimman pelkonsa käyneen toteen. ''Voi hyvä luoja, Minä olen raskaana!'' Julie painoi vatsaansa ja katsoi pelästyneenä maahan. Hän oli käynyt Sallyn vierailun jälkeen kylän lääkärillä, joka oli todennut Julien odottavan lasta. Julie jatkoi kuitenkin ruoan laittamista ja päätti kertoa uutisen kihlatulleen pöydässä.

Photobucket

Julie kutsui Jemin pöytään ja istuutui itse miehensä jäljestä. ''Kultaseni, ajattelin, että voisimme tilata hääkakun rouva Sally Formanilta'', Jem sanoi Julielle, joka istui vaitonaisena. Julie katsoi kihlattuaan ja nyökkäsi. ''Miksi et koske ruokaasi Julie? Et kai vain ole myrkyttänyt tätä?'' Jem vitsaili Julielle.

Photobucket

''Jem. Meidän täytyy kiiruhtaa häidemme kanssa'', Julie kuiskasi ja otti haarukallisen ruokaansa. ''Miksi? Nehän pidetään jo nyt aivan ennätysajassa'', sanoi Jem. Julie katsoi miestään hetken ennen kuin rohkaistui ja kertoi: ''Kävin tänään lääkärillä Cadletownissa.'' Julie ei ehtinyt sanoa muuta kun Jem meinasi keskeyttää, mutta sai katseellaan hiljennettyä miehen ja jatkoi: ''Tohtori kertoi minulle, että odotan meille lasta''.

Photobucket

Jem katsoi hämmästyneenä Julieta ja tarttui kuitenkin nopeasti kihlattunsa käteen. ''Uutinenhan on aivan ihana. Mutta maineesi takia meidän todellakin kannattaa nopeutta häitämme''. Julie katsoi miestä hymyillen ja sanoi: ''Kiitos kultaseni. Tiedän, että siitä on enemmän vaivaa, mutta...'' Jem hymyili vain ja puristi tiukemmin Julien kättä. ''Meistä tulee pian vanhemmat''.

                                                                                * * *

Photobucket

Muutaman viikon kuluttua Cadelhill'issa kauan odotettu päivä saapui. Koko Cadelhill oli kuullut ensimmäisistä häistä, jotka maassa vietettäisiin ja juhliin oli kutsuttu sekä rikkaita että köyhiä.

Nyt Julie ja Jem seisoivat jo valmiina hääkaaren alla astuakseen avioliiton onnelliseen satamaan. Jos Julien vatsaa katsoi tarkkaan, pystyi huomaamaan kuinka naisen vatsa oli pyöristynyt alavatsan kohdalta jo pieneksi kummuksi. Häät olivat siis sattuneet juuri oikeaan aikaan.

Photobucket

Vieraat alkoivat kerääntyä hääparin ympärille luoden jännityksen molempien vatsaan. Kaikki hymyilivät hääparille onnellisena ja odottivat sormusten vaihtoa hieman jännittyneinä. Nämä häät kuitenkin kun olivat melko suuri tilaisuus kun Gentryt eivät kuuluneet ylä- eikä myöskään alaluokkaankaan.

Photobucket

Viimein Jem sai luvan ottaa sormuksen esiin ja pujotti sormuksen Julien sormeen. Häävieraat taputtivat kovaa hääparille samalla kun Jem suuteli tuoretta vaimoaan.

Photobucket

Kaikki muut taputtivat paitsi Amelia Crompton, joka joutui tulemaan häihin miehensä seurassa. Amelia katsoi koko seremonian ajan hääparia hiljaa pidättäen polttavia kyyneleitään. Hän oli nyt menettänyt elämänsä miehen Julielle, joka oli tajunnut Jemin arvon hänen sijaan.

Photobucket

Viimein Ameliakin tajusi, että hänen kuului taputtaa hääparille ja samaan aikaan kun hänen kätensä löivät yhteen, yksi kyynel valui hänen poskelleen. Miksi hän oli menettänyt Jemin?

Photobucket

Onnellinen pari oli sen sijaan autuaan tietämätön Amelian ajatuksista. Jem ei muistanut tällä hetkellä laisinkaan entistä rakastaan vaan eli täysin tässä hetkessä. Julie oli onnellisena hänen sylissään ja naisen vatsassa kasvoi heidän pieni lapsi.

Photobucket

Häät siirtyivät sisälle ja Julie viihdytti mielellään vieraitaan. ''Elsie on ihanaa, että pääsit tulemaan häihimme'', Julie iloitsi miehensä sisarelle. ''Voi Julie, olet todella kauniina tänään. Ja luuletko, että olisin jättänyt rakkaan veljeni häät väliin'', Elsie naurahti uudelle perheenjäsenelleen. Amelian mies seisoi vaitonaisena vieressä ja kuunteli näiden kahden naisen keskustelua.

Photobucket

Kesken juhlien puhelin soi ja Julie riensi vastaamaan: ''Julie Gentry''. Puhelimen toisessa päässä kuului tuttu naisääni: ''Onneksi olkoon Julie. Olen pahoillani etten päässyt häihinne kuningas Williamin kanssa'', kuningatar Marie-Therese onnitteli Julieta.

Kuningatar ei päässyt kuninkaan kanssa juhliin kuningattaren raskauden takia vaan pari joutui jäämään kotiin. Kuningaskaan ei tahtonut jättää kuningatarta yksin vaikka yksi hänen kaartilaisistaan menikin naimisiin.

Photobucket

Viimein koitti häävalssin aika ja Jem otti nuoren morsiamensa käsivarsilleen. Elsie katsoi närkästyneenä vieressä tätä nuorta paria huomattuaan Amelian surullisen ilmeen Jemin takaa. Elsie ei pystynyt ymmärtämään miksi Jem teki noin entiselle rakastetulleen!

Photobucket

Vieraat lähtivät ja viimein pääsivät aviopari ensimmäistä kertaa virallisesti aviovuoteeseen. ''Tuntuuko sinusta erilaiselta maata sängyllä näin avioparina?'' Jem kysyi Julielta. Julie katsoi miestään ja nojautui lähemmäksi ''En ole oikein varma. Ehkä hääyö tekisi tästä kuitenkin erilaisen''.

                                                                            * * *

Photobucket

Häistä oli kulunut kuukausia ja Julien vatsa sen kuin pyöristyi. Nyt raskauden näki muutkin. Ja ne, jotka pystyivät laskemaan päässään, tajusivat että Julie oli ollut raskaana jo ennen häitään. Julien maine ei kuitenkaan enää voinut tahraantua tästä, sillä hänhän oli jo onnellisesti naimisissa miehen kanssa, jonka lasta odottaakin.

                                                                                    * * *

Photobucket

Eräänä aamuna Julie oli viemässä roskia ulos kun hän huomasi tutun hahmon kävelevän talonsa eteen. Julie laski roskapussin pönttöön ja käveli naisen luo.

Photobucket

''Ihana, että tulit pitkästä aikaa käymään'', Julie sanoi halaten Elsietä ''Miksi et ole tullut aikaisemmin tervehtimään?'' Elsie katsoi miehensä vaimoa hymyillen: ''Anteeksi, mutta kotona on ollut niin kovasti hommaa pikku Jasperin pitäessä koko perheen kiireisenä. Minulla on ollut nyt ihan kauheasti siivottavaa kotona''.

Photobucket

Julie käveli postilaatikolle Elsien seuratessa. ''Sinähän näytät voivan hyvin. Milloin on laskettuaikasi?'' Elsie kysyi Julielta. Julie kosketti vatsaansa ja nauroi iloisena: ''Tohtorin mukaan lapsi voi syntyä minä hetkenä tahansa''.

                                                                                          * * *

Photobucket

Tohtori oli oikeassa. Julien synnytys käynnistyi illalla Julien ja Jemin juuri käydessä syömään illallista. ''Voi Jem! Minä...En...Kestä tätä....Kipua!'', Julie huusi kivusta. Jem ei voinut kuin rauhoitella vaimoaan, joka kärsi enemmän kuin ikinä ennen.

Photobucket

Viimein Julien tuska oli ohi ja Julien sylissä lepäsi pieni tyttövauva. Julie ja Jem päättivät nimetä lapsen Megiksi Julien edesmenneen äidin mukaan.

Photobucket

Meg oli vanhempiensa silmäterä. Jem sisusti vaimonsa kanssa Megin huoneen kauniilla kehdolla ja hoitopöydällä. Rahatilanne oli lastenhuoneen jälkeen hyvin huono ja perhe joutui elämään hyvin säästeliäästi.

Jem ja Julie eivät voineet edes alkaa harkita toista lasta, sillä tohtori oli sanonut, ettei Julie selviäisi enää toisesta synnytyksestä. On ihme, että Julie oli kestänyt synnyttää Meginkin kärsimättä enempää vahinkoa.

Photobucket

Julie hoiti tytärtään onnellisena huolimatta tiedosta, että Meg jäisi heidän ainoakseen. Hän ja Jem eivät olleet keskustelleet asiasta sen enempää vaan olivat molemmat puhumatta ikävästä uutisesta. Julieta tilanne ei niinkään harmittanut muistaessaan kivun, jonka Megin synnytys oli aiheuttanut.

Photobucket

Julien kylvettäessä Megiä Jem käveli heidän luokseen. ''Julie, ostin sinulle uuden keittokirjan käydessäni päivällä torilla. Lady Hussel kun oli keksinyt uusia reseptejä''. Julie hymyili Jemille ja kiitti miestään kuivaten samalla Megiä.

Photobucket

Illalla Jem ja Julie lukivat yhdessä olohuoneessa yrittäen todistaa myös itselleen olevansa mitä onnellisin aviopari. Kuitenkin avio-onni ei tuntunut enää onnelta vaan pari unohtui usein omiin haaveisiinsa.

                                                                                * * *

Photobucket

Aika kului ja Meg siirtyi taaperovaiheeseen. Meg alkoi viimein tehdä muutakin kuin vain nukkua ja syödä. Jemin ostama nallekin oli kovilla Megin leikkiessä pehmukallaan.

Meg ihastutti myös kaikkia laakson asukkaita suloisuudellaan ja moni olikin jo yrittänyt saada suostuteltua Gentryjä naittamaan Megin heidän pojalleen.

Photobucket

Julie ei jaksanut enää keskittyä hoitamaan avioliittoaan vaan tuhlasi kaiken aikansa Megiin Jemin sijaan. Julie opetti Megin puhumaan ja tyttö olikin mitä mainioin oppilas. Meg oppi kaiken nopeasti eikä koskaan temppuillut. Jem osoitti kyllä huomiotaan Megiä kohtaan silloin kuin tyttö sitä halusi, mutta usein Meg vietti aikaansa äitinsä kanssa.

Photobucket

Jem alkoi hiljalleen palailla muistoistaan takaisin tähän päivään. Hän kuitenkin muisti yhä päivän, jona oli ollut Megin kanssa kahdestaan kotona Julien käydessä tohtorilla. Jem rakasti syvästi kaunista tytärtään, mutta hänellä oli muita suunnitelmia, mitkä lopulta satuttaisivat hänen aarrettaan...

Photobucket

Julien ja Jemin suhde oli nyt todellakin päätynyt tähän. Molemmat elivät omissa maailmoissaan; Jem kaivaten Ameliaa ja Julien eläessä pienelle Megilleen. Jem ei yhtään tiennyt mitä hänen pitäisi tehdä. Olisiko hän valmis tekemään todella niin suuren siirron ja hylkäämään tämän kaiken?

Photobucket

Katsellessaan Julieta ja Megiä Jem teki päätöksensä. Hän menisi huomenna töitten sijaan Amelian luo ja kertoisi naiselle suunnitelmansa. Jem tiesi Amelian yhä rakastavan häntä syvästi. Jem päätti suostutella Amelian karkaamaan kanssaan!

Extra olisi nyt tässä... Toivon taas kaikkkien jotka ovat lukeneet osan jättävän edes jonkinlaisen puumerkin merkiksi minulle:)