Photobucket

Nyt olisi vuorossa Formaneiden maalaistalo. Formanien perhetila sijaitsee Cadelhillin rahvaimmiston asuinsijoilla ja sitä ympäröi monet viljapellot.

Mutta nyt siirrymme katselemaan taloa lähmepää:

Photobucket

Astuessamme kuistille ja tuijottaessamme ovea, voimme nähdä sen ikkunasta hiukan talon eteistä sekä ruokailutilaa.

PhotobucketPhotobucket

Tässä onkin sitten perheen eteinen. Miesten takit ovat nätisti naulakossa sekä lehdet jätetään aina eteisessä olevalle pienelle pöydälle. Myös perheen alakerran puhelin on eteisessä.

Photobucket

Mutta ei sen enempää perheen eteisestä joten siirrytäänpäs eteenpäin...

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tässä onkin sitten useasta kuvakulmasta perheen alakerran ruokailusali sekä ala-aulaa. Ensimmäisestä kuvasta näkyykin, että pöytä on heti yläkertan johtavien portaiden vierellä sekä eteisestä tultaessa suoraan edessämme.

Portaiden puolelta katsoessamme huomaatte pienen sopukan, missä on Sallyn lahjaksi saama ompelukone sekä vessaan johtava ovi.
Ja tässä nyt hiukan lähempää Sallyn pieni nurkkaus.

Vielä yhdestä kulmasta katsoessamme näemme pienen leponurkkauksen alakerrassa, missä voi istuskella ja rupatella kaikessa rauhassa sekä keittiöön johtavan oviaukon. Mennäänpä seuraavaksi sinne.

PhotobucketPhotobucket

Tässä on perheen pieni keittiö, joka tietenkin sisältää kaiken tarvittavan tavaran kuten hellan ja säilöntäkaapin. Näköjään synttärikakku on unohtunut pöydälle, joten voimme vain päätellä kenen lapsosen synttäreistä olisikaan ollut kyse;)

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tässä sitten kurkkaus alakerran olohuoneeseen, jossa Sally näyttää ahertavan pianon kanssa ja Jane taas pelaa shakkia itsekseen. Olohuoneessa ei ole paljoa kalusteita, mutta on sitäkin viihtyisämpi. Ja yllätys yllätys, pianon yllä roikkuukin Henry Lanen maalaama muotokuva nuoresta Sallysta (osa 1.).

Photobucket

Tässä on sitten perheen alakerran vessa. Se on pieni ja siksi siitä oli hankala ottaa useammasta kulmasta kuvia, mutta eiköhän tästä kaikille selviä millaisesta toiletista on kyse.

Photobucket

Ja sitten kohti yläkertaa.

Photobucket

Portaiden yläpäästä meitä odottaa tällainen näky. Perheen yläkertaa on uudistettu ripeään tahtiin jo useaan otteeseen, mutta toivottavasti tämä säilyisi tällaisena ainakin hetken. Puken nukkumapaikka on myös käytävällä.

Photobucket

Ja tässä käytävä toisesta suunnasta portaita katsotttuna. Oikealla seinustalla onkin sitten perheen yläkerran puhelin, mutta mennäänpä oikeanpuoleisesta ovesta nyt sisälle.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Siitä pääsemmekin sitten Sallyn ja Dickin makuuhuoneeseen. Tämä huone on ollut alusta asti tällainen ja onkin minusta erittäin viihtyisä makuukammari. Huone on väritykseltään suurimmalta osin punaista ja vaaleaa kermaa, jotka sointuvat mukavasti yhteen.

PhotobucketPhotobucket

Ja sänkyä vastapäätä avautuu oviaukko puketumishuoneeseen, josta taas aukko Sallyn ja Dickin kylpytilaan. Perheen jokaisen makuuhuoneen yhteydessä onkin aina kylpyhuone, joka vähentää onneksi ruuhkaa alakerran toiletista.

Photobucket

Ja sitten menemme käytävän vasemmanpuoleisesta ovesta sisään ja päädymme...

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

...Janen huoneeseen. Rehellisesti sanoen Janen huone on koko talon lempi huoneeni. Tytöllä oli jo vauva/taaperovaiheessa aivan ihana huone ja on sitä edelleenkin. Tommy hankki esikoistyttärelleen keinuhevosen, jolla Jane voi ratsastaa kun perheellä ei ollut varaa oikeeseenkaan. Ainut haitta huoneessa on kuitenkin se, että Puke käy edelleen tekemässä tarpeensa Janen huoneeseen, sillä koira asui Sophien kanssa aluksi tässä samaisessa huoneessa.

PhotobucketPhotobucket

Kuten muissakin makuuhuoneissa tässä on Janen makuuhuoneen pieni kylpytila.

Photobucket

Ja tämän pikkukäytävän viimeisestä ovesta pääsemmekin...

Photobucket

...Parvekkeelle. Tästä näette sitten ulkoapäin perheen pienen parvekkeen.

Photobucket

Sitten on yläkerran pidemmän käytävän ovien vuoro. Käytävän päässä olevasta ovesta astuessamme saavumme perheen kuopuksen makuuhuoneeseen.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tässä sitten näettekin huoneen sisältä päin muutamasta kuvakulmasta. Tommy näköjään hoitaakin pienokaistaan juuri nukkumaan, joten emme häiritse heitä yhtään enempää vaan menemme tuosta huoneen sinisestä ovesta sisään.

PhotobucketPhotobucket

Sieltä yllätämmekin sitten Sophien vessapuuhista. Tämä kylpyhuone poikkeaa siinä mielessä muista, että tässä on kaksi ovea, joista toisesta pääsee Johhno toilettiin ja toisesta taas Sophie ja Tommy. Mennäänpä sitten toiletin toisesta sinisestä ovesta ulos.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Sieltä pääsemme nuoren parin makuuhuoneeseen. Sophie ja Sally ovat kyllä tehneet ihmeitä kun saivat huoneen näinkin kauniiseen kuntoon. Tommyn ja Sophien makuuhuoneen päävärinä on sininen sekä vaalea puu että kulta. Huoneesta tuli myös todella onnistunut saatuani kaikki tavarat fiksusti aseteltua huoneeseen. Ja tämä huone onkin sitten entinen Tommyn makuuhuone ja kuten varmaan voitte edellisten Formaneiden osien perusteella huomata, talo on muuttunut todella paljon yläkerran osalta.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Mutta sitten viimeisenä on perheen yrityksen vuoro. Kauppa on pyörinyt niin hyvin, että perhe on voinut hankkia siitä hyvästä toisen kassakoneenkin yritykseen. Toivottavasti vain kauppa sujuu yhtä hyvin kuin tähänkin asti.

PhotobucketPhotobucket

Ja tähän loppuun vielä talon pohjapiirrustukset selkeyttämään huoneiden paikkoja ja sitä, miten mihinkin huoneeseen pääsee. Pihasta ei ole nyt kuvia, sillä se on tällä hetkellä liian keskeneräinen perheen rahatilanteen vuoksi. Mutta ehkä piakkoin saadaan pihakin kukoistamaan...