Hei taas kaikki rakkaat lukijani! Viimein sain 9. osan ulos:P Pahoittelen suuresti näinkin pitkää viivästymistä osan kanssa. Toivottavasti uusin osa on kuitenkin mieleenne:D

Photobucket

                                                               ( 115 kuvaa) 

Cromptonien edellisessä osassa Amelialla oli suhde Jem Gentryyn. He olivat onnistuneet pitämään suhteen salassa jo monta vuotta, mutta viimein Frederick sai selville vaimonsa syrjähypyn.

Amelialla ja Frederickillä oli ennestään pieni tytär, Eleanor, joka sai pian seuraa perheen uudesta tulokkaasta, perijä Jasperista. Cadelinien tapaan Frederick yrittää saada tyttärensä naitettua kuninkaan perijälle ja heidän onnekseen kuningas William ihastuikin Eleanoriin suunnattomasti.

Photobucket 

Cromptonien ilta kului Frederickin opettaessa poikaansa kävelemään. Frederick hoiti mielellään tällaiset asiat poikansa kanssa, sillä tulisihan pojasta vielä joskus hänen perijänsä. Kävelyharjoitukset päättyivät kuitenkin pian Elsien huutaessa Frederickiä kiiruhtamaan toisen kerroksen aulaan.

Photobucket

''Mikä hätänä, Elsie?'', Frederick tiedusteli kodinhoitajattareltaan. ''Kuningas William soittaa. Hänellä on jotain kiireellistä asiaa Teille'', Elsie selitti ja ojensi puhelimen luurin isännälleen. Frederick tarttui luuriin ja viittilöi Elsietä poistumaan huoneesta.

Photobucket

''Hyvää iltaa Teidän korkeutenne'', Frederick vastasi asiallisesti. ''Iltaa herra Crompton'', kuningas tervehti ja jatkoi: ''Minun on syytä ilmoittaa ja varoittaa teitä siitä, että Cadelhill'in talous on kääntynyt pahaan laskuun. Olette muistaakseni talousalalla ja ajattelin sinun pystyvän kääntämään talouden takaisin nousuun. Jos sama meno jatkuu vielä pitkäänkin niin pelkästään kauppiaat ja talonpojat eivät kärsi vaan vaikutus yltää meihin korkeammassa säädyissäkin oleviin asti''.

Frederick suostui auttamaan kuningasta kaikin mahdollisin tavoin, jotta Cadelhill saataisiin jälleen vaurastumaan. Ankara talvi oli kuitenkin edessä ja se tuottaisi paljon hankaluuksia taloudelle.

                                                                     * * *

Photobucket

 Seuraavana aamuna Amelia, Frederick ja Eleanor olivat syömässä yhdessä aamiaista kun Frederick otti kuninkaan asian esille: ''Kuningas on huolissaan maan taloudesta''. Amelia laski haarukan lautaselleen ja katsoi miestään kummastuneena ja kysyi: ''Oliko hän se, joka soitti sinulle eilisiltana?'' Frederick nyökkäsi ja kertoi kaiken, mitä kuningas oli hänelle kertonut.

Photobucket

Aamiaisen syötyään Eleanorin oli aika lähteä kouluun ja Frederick kiiruhti töihin hoitamaan kuninkaan hänelle asettamaasa velvollisuutta. Amelia sen sijaan käveli keittiöön, missä hän näki Elsien laittavan aamiaisen tähteitä säilöön. ''Elsie, ajattelin poiketa pihalle'', Amelia sanoi palvelijattarelleen, joka nyökkäsi hymyillen emännälleen.

Photobucket

 Amelia käveli pienelle puistikkoalueelleen ja tuijotti syksyistä piilopaikkaansa. Rikkaruohot ottivat vallan syksyisin ja lehdet olivat putoilleet puista peittäen nyt väriään vaihtavaa nurmikkoa. Amelia etsi käsiinsä haravan ja alkoi kasata lehtiä isoksi kasaksi, jonka Elsie voisi lopulta polttaa.

Photobucket

Kasattuaan kasan lehtiä Amelia kuitenkin päätti hypätä keskelle heinäkasaa ja nauroi kauan. Viimein hän kuitenkin sai rauhoitettua itsensä ja nousi ylös lehtikasasta puistellen tarttuneet lehdet takistaan pois. Hän ei kuitenkaan huomannut Elsien tuijottavan häntä hymyillen keittiön ikkunasta. Nyt Elsie tajusi, mitä hänen veljensä oli puhunut Amelian lapsellisuudesta; Amelia oli mitä suloisin nainen äkillisin tempauksineenkin.

Photobucket

Eleanor ja Frederick olivat molemmat saapuneet kotiin; Frederick jopa ylennyksen kanssa. Siksi Frederick kiiruhtikin kotiin päästyään heti shakin ääreen ja huomasi pienen Eleanorin katsovan vierestä. ''Oletko jo tehnyt läksysi?'', Frederick kysyi tyttäreltään. ''Olen kyllä, isä'', Eleanor vastasi kohteliaasti. ''Saisinko liittyä seuraasi?'', hän kysyi isältään, joka nyökkäsi hyväksyvästi.

Photobucket

Frederick ja Eleanor pelasivat pitkään Frederickin selittäessä tyttärelleen pelin sääntöjä ja Eleanorin kysellessä väliin isältään peliin liittyviä kysymyksiä. Isän ja hänen tyttärensä viettämä yhteinen hetki oli hyvin harvinainen Cromptonien ja muidenkin aatelisten perheissä, sillä miehet viettivät paljon mieluummin aikansa poikalastensa kanssa.

Photobucket

Amelia oli yhä pihalla haravoimassa levittelemiään lehtiä. Ajatukset harhailivat perheen asioissa, mutta nykyään yhä useammin hän muisteli Jemin ja hänen yhdessä viettämää aikaa sekä viimeisintä kertaa, jolloin oli nähnyt miehen. Silloin hän oli ollut miehensä kanssa Jemin ja Julien häissä.

Photobucket

Tultuaan pihalta Amelia haki Eleanorin alakertaan harjoittelemaan pianolla soittoa ja itse nosti karismataitojaan. Eleanor oli mitä loistavin soittaja ja pärjäsikin Opal Cadelinia paremmin tässä hommassa. Sen sijaan Amelian olisikin kannattanut opettaa tytärtään mieluummin tanssimaan, sillä se puoli sujui tytöllä paljon huonommin.

Photobucket

Elsie sai pitää pienen tauon hommiensa välissä ja kipusikin huoneeseensa lukemaan keittokirjaa. Hän yritti etsiä uutta ja herkullista reseptiä tehdäkseen perheelle maittavan illallisen. Elsiellä olikin joka päivä pieni tauko puolenpäivän aikoihin ja sen hän kuluttikin opiskellen uusia asioita.

Photobucket

Eleanor soitti vielä pitkään sen jälkeen kun hänen äitinsä oli lopettanut karsimaharjoituksensa. Eleanor rakasti soittamista yli kaiken eikä osannut kuvitellakaan elämäänsä ilman pianoa.

Photobucket

Jopa Frederick piti tyttärensä harrastuksesta ja kuunteli mielellään tytön soittoa, joka kantautui alakerran huoneesta. Frederick kaatoi itselleen drinkin lasiin ja käveli ikkunan ääreen ja katsoi ulos. Ulkona oli kirpeä syysilma, joka tiesi talven tuloa. Frederick kulautti vahvan juoman kurkkuunsa ja istuutui sohvalle kuuntelemaan musiikkia.

Photobucket

Elsie opetti sillä välin Jasperia kävelemään. Frederick ei aina jaksanut tehdä kaikkea aloittamaansa loppuun ja tämäkin homma jäi lopulta Elsien harteille. Ei se kuitenkaan Elsietä haitannut, sillä hän rakasti lapsia suunnattomasti ja Jasperista oli tulossa hänelle hänen suosikkinsa Eleanorin ja pojan välillä.

Photobucket

Viimein Frederick sai noustua tuoliltaan ja käveli alakertaan, jossa Eleanor yhä soitti. ''Soitat todella kauniisti, Eleanor'', Frederick sanoi tyttärelleen katsellessaan pienien sormien liikettä piano koskettimilla. Eleanor katsahti isäänsä hymyillen ja muodosti sanan kiitos huulillaan ja jatkoi soittoaan.

Photobucket

Katseltuaan vielä hetken tyttärensä soittoa Frederick päätti käydä pienellä kävelyllä pihassaan. Hän heitti ulkotakin päälleen ja astahti viileään ilmaan. Hän katsoi ympärilleen hymyillen ja tuijotti myös talonsa julkisivua. Hän oli onnistunut loppujen lopuksi luomaan itselleen unelmaperheen loistavine taloineen ja kauniine perheenjäsenineen.

Photobucket

Frederick kaivoi peilin taskustaan ja katsoi itseään siitä kosketellen kasvojaan. Hän laittoi lopulta peilin tyytyväisenä takaisin taskuunsa ja poistui hymyillen sisälle.

Photobucket

Frederick kiiruhti vessaan pesemään käsiään, jossa Elsie yritti samalla putsata vessanpönttöä. ''Anteeksi Elsie. Minun ei ollut tarkoitus häiritä sinun työtäsi'', Frederick pahoitteli. ''Voi ei tuo mitään, Herra'', Elsie kuiskasi ihastuneena.

Photobucket

Illalla Frederick tuli vaimonsa luokse alakertaan. ''Amelia olet opettanut Eleanorista loistavan soittajan'', Frederick kehaisi. ''Oletko todella sitä mieltä? Minusta itsestäni tuntuu, että en ole kiinnittänyt hänen harjoitteluunsa läheskään niin paljon aikaa kuin olisi pitänyt''.

Photobucket

''Älähän nyt kultaseni. Olet loistava äiti lapsillemme ja toivonkin, että kiinnität myös Jasperin opintoihin yhtä paljon huomiota kuin tyttäremmekin'', Frederick pyysi vaimoltaan. Amelia naurahti iloisesti ja nyökkäsi hymyillen miehensä pyynnölle. Olisihan hän nyt opettanut poikaansa ilman miehensä pyytämistäkin.

Photobucket

Kuitenkin miehensä pyynnöstä johtuen, Amelia kipusi toisen kerroksen lastenhuoneeseen, jossa Jasper asusti. Hän istuutui lattialle lapsensa kanssa ja tuijotti poikaansa hymyillen. ''Nyt Jasper aloitamme puheen opiskelun'', Amelia leperteli pojalleen ja alkoi opettaa lasta sanomaan sanan äiti.

Photobucket

Opettelut päättyivät kuitenkin Jasperin suunnattomaan vessahätään ja Amelia joutui nostamaan poikansa potalle. Tässä näettekin kuinka söpö perijä Cromptoneille onkaan tiedossa. Molemmilla lapsilla on äitinsä pisamaiho sekä isänsä ruskeat silmät.

Photobucket

Toisen kerroksen aulassa Elsie puhui hiljaa puhelimessa, samalla katsellen ettei kukaan vain ollut kuullolla: ''Et voi tulla tänne tänään. Koko isäntäperheeni on kotona ja jos he yllättävät sinut täältä, minulla ei ole aavistustakaan miten he ottaisivat sen''. Elsie kuunteli vastauksen ja jatkoi: ''Soitan sinulle jälleen huomenna. Näkemiin''. Sen sanottuaan Elsie sulki luurin ja kipusi yläkertaan huoneeseensa.

Photobucket

Eleanor istui samaan aikaan huoneessaan lukien kirjaa. Hän oli viehtynyt tarinoihin isojen linnojen prinsessoista, jotka saivat komean prinssinsä. Kauniit linnat ja vallihaudat houkuttelivat häntä joka ilta mukaan seikkailuihin ja hän luki ahnaasti kirjan toisensa perään.

Photobucket

Frederick oli viimeinen henkilö perheestään hereillä. Hänen kylpyhetkensä oli pitkittynyt ja nyt hän nousi jo kylmenneestä vedestä pois. Kuivattuaan itsensä, Frederick kipusi kolmanteen kerrokseen ja suoraan vaimonsa viereen makuuhuoneessa.

Photobucket

Frederick nukahti saman tien ja Amelia, joka ei ollut saanut unta, katsoi miestään hymyillen. Frederickillä oli ollut tänään hyvä päivä, jonka ansiosta koko perhe oli ollut tyytyväinen. Viimein Ameliakin laski päänsä takaisin tyynyyn ja sulki silmänsä. Pian hänkin oli syvässä unessa ja he heräsivät vasta aamun sarastaessa.

                                                                   * * *

Photobucket

Ruhtinas ja ruhtinatar heräsivät aamulla yhtä aikaa. Frederick nousi sängystä sanoen vaimolleen: ''Hyvää huomenta'' ja haukotteli syvään. ''Huomenta kultaseni'', Amelia sanoi unisena ja pyyhki käsillä silmiään.

Photobucket

Frederick ja Eleanor poistuivat jälleen kouluun ja Amelia siirtyi kylvyn jälkeen alakerran huoneeseen. Hän istahti sohvalle ja mietti pitkään uskaltaisiko kysyä Elsieltä erään mieltään painavan asian. Viimein hän päätti, että niin oli parasta ja kutsui Elsien luokseen.

Photobucket

''Rouva, onko jokin hätänä?'', Elsie kysyi pelästyneenä. ''Voi ei. Tahdoin vaan niin kovin tietää miten Jem voi? En ole kuullut hänestä sitten häiden ja emme pidä toisiimme enää yhteyttä. Tiedän, että sinä olet veljesi kanssa edelleen tekemisissä ja voin huoletta kysyä sinulta hänen kuulumisiaan''.

Photobucket

''Jem voi hyvin. Hän ja Julie saivat Meg nimisen tyttären, joka on todella sievä. Uskaltaudun myös sanomaan, että Jem kaipaa sinua kovin. Hän ei tunne Julieta kohtaan läheskään samalla tavalla, mitä hän tunsi sinua kohtaan''. Elsien sanat eivät juuri lohduttaneet Ameliaa, sillä nyt hän alkoi tuntea syyllisyyttä mustasukkaisuudestaan, sillä hän ei tahtonut Jemillä olevan lasta toisen naisen kanssa.

Photobucket

Amelia nieli kuitenkin ylpeytensä ja halasi Elsietä kiitollisena. ''Kiitos paljon, että kerroit hänen kuulumisensa. Voin nyt taas rauhoittua ja keskittyä perheeseeni'', Amelia kuiskasi ja poistui huoneesta kiireesti. Kyyneleet polttivat hänen silmiään ja hän käveli kylpyhuoneeseen, jossa voisi pyyhkiä ne rauhassa pois.

Photobucket

Iltapäivällä Amelia rauhoitteli mieltään soittamalla kun yhtä äkkiä Eleanor juoksi huoneeseen. ''Äiti, äiti! Minä sain kympin kokeesta. Nyt keskiarvoni on kymppi kaikissa aineissa'', Eleanor hihkui innoissaan.

Photobucket

Koulusta Eleanor oli tuonut mukanaan Odette Cadelinin. Odette on Eleanorin parhaan ystävän Opalin pikkusisar, joka tutustui Eleanoriin Cadelineilla. Tytöt päättivät alkaa pelata shakkia ja juttelivat kaikesta kouluun ja kirjoihin liittyvästä. Odette ei juuri lukenut, mutta tyttöjä yhdisti sen sijaan rakkaus soittamista kohtaan. Odette soitti myös mielellään pianoa ja olikin siinä sisartaan Opalia parempi.

Photobucket

Amelia kylvetti Jasperia ammeessa. Pojan iltapesun aika oli koittanut ja Amelia tahtoi kylvettää poikansa itse, sillä Elsiellä oli paljon muuta tekemistä näin illalla. Jasper viihtyi hyvin kylvyssä ja istui läträämässä vedessä pitkäänkin. Amelia nautti suunnattomasti katsella poikansa vesileikkejä ja nauroi paljon vaikka kastuikin itse Jasperin heitellessä vettä ympäriinsä.

Photobucket

Amelia laittoi Jasperin vielä illalliselle itsensä ja Frederickin kanssa puettuaan hänet ensin pyjamaan. Frederick ja Amelia keskustelivat Frederickin työasioista, joissa hän alkoi menestyä hyvin. Mies sai jatkuvasti uusia ylennyksiä ja tästä Amelia oli innoissaan, sillä nyt heidän talonsakin alkoi saada lisää huonekaluja.

Photobucket

Frederick nosti Jasperin syöttötuolista ja kantoi yläkertaan. Hän laski poikansa kehtoon ja antoi suukon pojan otsalle. Jasper nukahti hetkessä, mutta Frederick katsoi vielä hetken nukkuvaa poikaansa. Hän oli saanut mitä suloisimman perijän itselleen.

Photobucket

Eleanor oli hyvästellyt Odetten ja kävi sen jälkeen iltakylvyssä. Nyt hän kipusi sänkyynsä väsyneenä. Päivä oli ollut loistava ja hän nukahti pieni hymy huulillaan muistellessaan päivän tapahtumia.

                                                                         * * *

Photobucket

Varhain aamulla Elsie laski Jasperin pois kehdostaan ja poika siirtyi heti leikkimään leluillaan. Illalla Jasper kasvaisi viimein lapseksi ja pääsisi tutustumaan paremmin perheen tapoihin ja sääntöihin. Nyt hänen kasvatuksensa perijäksi viimein alkaa.

Photobucket

Eleanor taas joutui heti herättyään pakertamaan läksyjensä parissa. Eilen hän oli täysin unohtanut kouluhommansa ystävänsä takia ja nyt se kostautui hänelle. Onneksi Eleanorilla on mitä parhain laskupää ja hän suoriutui laskuista nopeasti.

Photobucket

Amelia soitti Camillan, Crispinin ja Odetten kylään. ''Huomenta Camilla. Ehtisitkö tulla tänään lapsiesi kanssa käymään meillä teellä?'', Amelia esitti kutsunsa ja suljettuaan luurin hän kiiruhti kertomaan Elsielle vieraiden saapumisesta.

Photobucket

''Ihanaa, että pääsitte näin pian paikalle'', Amelia kiitti ystävätärtään heidän saavuttuaan viidentoista minuutin päästä Cromptonien talon pihaan. Camilla tervehti emäntäänsä lämpimästi ja Amelia sekä vieraat kiiruhtivat kylmästä ulkoilmasta sisälle taloon.

Photobucket

Amelia ja Camilla juttelivat yhdessä toisen kerroksen huoneessa samalla kun tytöt harjoittivat shakkitaitojaan. Camilla kertoi Amelialle miehensä uranvaihdosta sekä siitä, kuinka kuningas oli soittanut heille ja varoittanut maan rahatilanteesta.

Photobucket

Pian Elsie kuitenkin kävi pyytämässä Amelian sekä Cadelinin vieraat aamiaiselle ruokailusalonkiin. Hän oli paistanut aamiaiseksi munakasta ja vieraat söivät mielellään Elsien heille valmistamaa ruokaa. Camilla jopa otti puheeksi sisäkön ja sen, kuinka heidän täytyisi saada palvelijatar taloonsa.

Photobucket

Viimein koitti ilta jolloin koko Cadelhill'in kerma kutsuttiin koolle Cromptonien taloon. Pikku Jasper oli isänsä sylissä kakun edessä ja koko perhe odotti loppujen vieraiden tulevan paikalle katsomaan perijän kasvua kohti lapsuutta

Photobucket

Puhallettuaan kynttilät Frederick laski Jasperin maahan ja vieraat jäivät katsomaan kasvavaa poikaa.

Photobucket

Jasperista kasvoi oikein suloinen lapsi ja hänellä oli loistavat perijän piirteet. Amelia leikkasi kuitenkin poikansa pitkän tukan lyhyemmäksi, jotta Jasper ei sotkisi sitä jatkuvasti ja näyttäisi edustavammalta vieraiden edessä. Aatelisille oli tärkeää jo nuorena luoda perijästä mitä parhain kuva, jotta ihmiset ottaisivat perijän vakavasti huomioon.

Photobucket

Amelia oli täysin unohtanut, että Jem oli myös kutsuttu juhliin. ''Jem, sinäkin tulit?'', Amelia kuiskasi hiljaa katsoessaan entistä rakastettuaan silmiin. Jem nyökkäsi hieman päätään ja vetäisi syvään henkeä. ''Näytät voivan hyvin, Amelia'', Jem sanoi viimein.

Photobucket

Ennen kuin Jem tai Amelia ehtivät estää itseään he huomasivat jo halaavansa toisiaan tiukasti. ''Olen kaivannut sinua niin paljon'', Amelia kuiskasi miehen korvaan ja puristi tätä entistä tiukemmin. Jem piti naista tiukasti itseään vasten sanomatta kuitenkaan mitään. Halaus oli kuitenkin nostanut esille molempien kauan sitten sammuttaman kaipuun.

Photobucket

Juhlat alkoivat kuitenkin päättyä ja vieraat alkoivat poistua etuovesta pois. Elsie oli kuitenkin kutsunut juuri itselleen erään herrasmiehen kylään ja he juttelivat salaa kuistilla toivoen ettei kukaan näkisi heitä.

Kun Elsie kuuli perheen poistuvan omiin huoneisiinsa, tarttui hän miestä kädestä ja johdatti hänet omaan huoneeseensa ylimpään kerrokseen.

                                                                    * * *

Photobucket

Aamulla Amelia meni kylpyhuoneeseen ja järkyttyi nähdessään kuinka hirveässä kunnossa vessa olikaan. ''Eikö Elsie ole siivonnut täällä vielä lainkaan'', hän mumisi itsekseen ja pyyhkäisi paperilla ammeen vierustaa nähdäkseen kuinka lika tarttui siihen.

Photobucket

Pian toiletin ovi kävi ja Jasper astui sisään. ''Huomenta äiti'', hän toivotti kohteliaasti ja Amelia tuijotti poikaansa yllättyneenä. ''Kultaseni, mitä sinä vielä täällä teet? Kouluvaunut kävivät jo aikaa sitten hakemassa sinut ja Eleanorin kouluun'', Amelia sanoi ja katsoi poikaansa moittivasti.

Photobucket

''Menit sitten myöhästymään ensimmäisenä koulupäivänäsi'', Amelia marmatti ja luennoi poikaansa hetken ennen kuin käski hänet harjoittelemaan mekaniikkaa tai muuta vastaavaa.

Photobucket

Jasper kävi pikaisesti kylvyssä ja totteli äitiään ja siirtyi opiskeluhuoneeseen lukemaan mekaniikasta kertovaa kirjaa. Hän istui siinä vielä silloinkin kun Amelia käveli huoneen ohi tarkistaakseen oliko Elsie hoitanut hommansa siellä. Kirjat kuitenkin olivat keskellä lattiaa ja Amelia huokaisi syvään. Miten Elsie ei ollut muistanut hoitaa tänään taloutta.

Photobucket

Syy selvisi piakkoin kun Jaspe poistui opiskeluhuoneesta ja Elsie johdatti eilisen vieraansa huoneeseen. ''Anteeksi kultaseni, mutta sinun täytyy nyt poistua'', Elsie kuiskasi ja halasi miestä pikaisesti. Mies poistui pikaisesti talosta ja Elsie alkoi nostella lattialla olevia kirjoja takaisin hyllyyn.

Photobucket

Seuraavan kerran kun Amelia meni tarkistamaan kylpyhuonetta hän huomasi Elsien pakertavan ammeen parissa. ''Voitko sinä hyvin'', Amelia kysyi Elsieltä, joka kääntyi emäntänsä puoleen. ''Olen pahoillani rouva. Minun ei ollut tarkoitus viivytellä päivän askareiden kanssa näin pitkään, mutta voin huonosti aamulla'', Elsie valehteli pikaisesti ja jatkoi hommiaan.

Photobucket

Elsie joutui lopuksi vielä korjaamaan ammeen, sillä hän vahingossa osui kyynärpäällään haurastuneeseen putkeen ja sai koko kylpyhuoneen tulvimaan uudestaan. Elsien mekaniikan taidot eivät olleet mitään huippuluokkaa ja siksi hän päättikin, että alkaisi piakkoin harjoittaa mekaniikkaansa.

Photobucket

Saatuaan siivoukset päätökseensä, siirtyi Elsie keittiön ikkunan ääreen ja katsoi ulos. Hän huokaisi syvään ja pudisti toivottomana päätään. Kuinka hän saattoikin rakastua näin äkkiä mieheen, jolla ei ollut edes työpaikkaa saati sitten minkäänlaisia varoja. Elsie jopa suunnitteli kysyvänsä isännältään josko hän suostuisi palkkaamaan toisen palvelijan taloon.

Photobucket

Elsien salaperäinen yövieras toi päivällä Cromptonien oven eteen kauniin ruusupuskan. Elsie kävi kiireesti hakemassa sen pois oven luota ja kantoi sen huoneeseensa. Siellä hän laski sen vaatelipastonsa päälle kynttilätelineen viereen.

Photobucket

Amelia oli sen sijaan aloittanut savenvalannan. Hän päätti, että hän alkaisi valmistaa kauniita astioita lapsilleen, jolla he voisivat lopulta koristaa talonsa. Lisäksi jos oikein paha rahapula iskisi, he voisivat aina myydä hänen valmistamansa lautaset hyvään hintaan.

Photobucket

Frederick pelaili shakkia samalla kun Jasper saapui huoneestaan toisen kerroksen aulaan. ''Hyvää päivää, isä'', poika tervehti kohteliaasti. ''Hyvää päivää poikani'', Frederick tervehti ja viittilöi poikaansa liittymään seuraan.

Photobucket

Eleanor taas katsoi ympärilleen huoneessaan. Pian kello lähenisi kuutta ja hän kasvaisi viimein teiniksi. Hänestä tulisi nyt vanhempi ja pian hänelle valmistettaisiin tanssiaisia ja hän pääsisi tutustumaan sulhasehdokkaisiin.

Photobucket

 

Viimein vieraat saapuivat paikalle ja Eleanor seisoi jännittyneenä kakkunsa edessä. Hän katsoi palavia kynttilöitä hymyillen ja valmistautui puhaltamaan ne sammuksiin. Eleanor katsoi keittiötä ja huomasi parhaan ystävänsä Opalin seisovan hänen lähellään. Opal lähetti hänelle salaisen hymyn johon Eleanor vastasi pikaisesti ennen kuin nousi jakkaralle ja puhalsi kynttilät sammuksiin.

Photobucket

Vieraat taputtivat Eleanorille kannustavasti kun tyttö sai kaikki kynttilät kerralla puhallettua. Eleanor toivoi samalla synttäritoiveensa ja toivoi sen joskus toteutuvan.

Photobucket

Tässä on kasvanut Eleanor. Tytöstä kasvoi mitä hurmaavin neito ja omaa mitä loistavimmat geenit. Nyt on todellakin hankala päättää naitanko Eleanorin vai Opalin kuninkaan vanhemmalle pojalle.

Photobucket

Puettuaan päällensä ja laitettuaan hiuksensa Eleanor lähti etsimään Opalia. Pian hän löysikin ystävänsä pelaamassa shakkia Elsien kanssa. Eleanor katsoi hymyillen Opalia, joka huomasi hänet ja alkoi kasailla omia nappuloitaan takaisin pelilaudan sisään.

Photobucket

''Näytät loistavalta, Opal'', Eleanor kehaisi ystäväänsä. ''Et itsekään näytä hullummalta'', Opal naurahti ja katsoi Eleanorin kaunista pukua hymyillen. ''Taidamme molemmat olla pian tanssiaisten vetonauloja'', Eleanor naurahti ja tytöt alkoivat kikattaa hillittömästi.

Photobucket

''Olet huvittava'', Opal nauraa hykersi ja Eleanor yritti pidätellä nauruaan. Tytöt vitsailivat vielä hetken kunnes kuulivat portaissa askelia ja kuningas Williamin ilmestyvän aulaan.

Photobucket

Opal siirtyi pikaisesti shakin ääreen kun taas Eleanor käveli kuninkaan luo. ''Onneksi olkoon Eleanor'', kuningas onnitteli. Eleanor kiitti ja kuningas sanoikin: ''Saisinkos halata synttärisankaria vielä onnitellakseni sinua paremmin?'' Niin Eleanor ja kuningas halasivat toisiaan lämpimästi ja Opal istui vaitonaisena shakin ääressä.

Hän muisti isänsä sanat siitä, kuinka hänen täytyisi yrittää olla edukseen kuninkaan nähden, jotta voisi jonain päivänä olla Cadelhill'in kuningatar. Nyt mustasukkaisuus vihlaisi tytön sydäntä huomatessaan, kuinka kuningas oli jo kiintynyt Eleanoriin tavalla jota olisi vaikea purkaa.

70-7.jpg

Eleanorin täytyi poistua alakertaan pitämään seuraa muillekin vierailleen. Siellä hän näkikin kuningattaren, joka käveli tytön luokse. ''Erittäin hyvää syntymäpäivää'', kuningatar onnitteli ja hymyili lämpimästi. Eleanor kiitti kohteliaasti ja jäi juttelemaan hetkeksi kuningattarenkin kanssa.

Photobucket

Alakerrassa olikin melkoinen meno päällä vieraiden ja isäntäväen jutellessa milloin kenenkin kanssa. Jasper olikin löytänyt jutustelu kaverikseen Charleyn ja he juttelivatkin hieman perijän velvollisuuksista ja Charley vihjaili Jasperille pojan ja hänen tyttärensä Odetten tulevasta kihlauksesta.

Photobucket

Kuten kaikki juhlat niin myös Eleanorin synttärit viimein päättyivät. Eleanor kiiruhti kylpyyn ja nousi sen jälkeen portaat ylös toiseen kerrokseen ja omaan huoneeseensa. Puettuaan yöleningin päälleen ja laskeuduttuaan sänkyynsä, Eleanor nukahti saman tien ja näki mitä ihaninta unta.

                                                                            * * *

Photobucket

Seuraavana aamuna Eleanor asteli hymyillen alakertaan. Hän oli nukkunut loistavasti, eikä hänen mieltään painanut mikään. Hän ei kuitenkaan osannut aavistaakaan, että hänen äitinsä mieltä taas painoi raskas päätös tulevaisuudestaan.

Photobucket

Elsie kiiruhti alakertaan herättyään ja huomasi ruhtinattaren kantavan aamiaisannosta takaisin kaappiin. ''Ruhtinatar Amelia, olen hyvin pahoillani, että nukuin näin myöhään'', Elsie pahoitteli kiireesti. ''Elsie hyvä. Ei ole mitään hätää. Itse minä näin varhain nousin ja siksi hoidinkin itse aamiaiseni'', Amelia lohdutteli. Elsie nyökkäsi pahoillaan ja Amelia jatkoi: ''Jos sinulla vain ei ole mitään sitä vastaan niin menisin käymään ulkona''.

Photobucket

Amelia käveli puutarhansa luokse ja jäi seisomaan jäätyneen lammen eteen. Lammen pinta kuulsi kaunista jäätä ja pienet hiutaleet putoilivat puista jään pinnalle. Amelia tuijotti näkyä huomaamattaan kuitenkaan mitään. Hänen päänsä sisällä kävi kova taistelu, sillä hän ei osannut elää ilman Jemiä.

Photobucket

Amelia istahti lumihankeen välittämättään kylmästä lumesta. ''Minun täytyy saada tavata Jem'', Amelia kuiskasi hiljaa. Kyyneleet alkoivat valua naisen silmistä hänen muistellessaan kaikkea, mitä hän ja Jem olivat saaneet yhdessä kokea. Päätös oli hyvin vaikea, mutta hetken istuttuaan hän viimein selvitti ajatuksensa ja tiesi mitä tehdä.

Photobucket

Sisällä Cromptonien talossa Eleanor istui huoneensa lattialla kirjoittaen päiväkirjaa. Eleanor päätti vakaasti kirjoittaa muistiin kaikki elämänsä tärkeät tapahtumat, jotta vanhempana voisi muistella kaikkea lukemalla vanhoja päiväkirjansa muistoja.

Photobucket

Kirjoitettuaan eilisestä Eleanor päätti hyödyntää vapaapäivänsä hoitamalla koululäksyt pois alta. Läksyt sujuivat melko helposti siihen asti kunnes hän pääsi kirjallisuuden osioon, joka tuotti hänelle usein päänvaivaa. Shakespearen tekstit olivat välillä hyvin hankalia ymmärtää ja tulkita kirjallisesti.

Photobucket

Amelia oli sillä välin kiiruhtanut sisälle ja soitti Jemille. Hetken kuluttua hän näkikin miehen kiiruhtavan pihalleen ja Amelia juoksi ulos. ''Kiitos Jem että tulit'', Amelia kiitti miestä. ''Ei tämä mitään'', Jem sanoi hieman vaisusti ja tuijotti Ameliaa hiljaa.

Photobucket

Pian pari kuitenkin astuivat lähemmäksi toisiaan ja Jem kaappasi naisen syleilyynsä. ''Amelia, en osaa elää enää ilman sinua'', Jem sanoi kuiskaten. ''Minä rakastan sinua valtavasti'', Amelia vastasi katsoen syvälle Jemin silmiin.

Photobucket

''Amelia, karataan yhdessä pois Cadelhill'ista'', Jem sanoi hetken kuluttua. Amelia vetäytyi kauemmas Jemin sylistä, mutta piti kuitenkin miehen käsistä kiinni. ''Jättäisimmekö tämän kaiken taaksemme? Omat perheemme, kotimme ja ennen kaikkea lapsemme?'', Amelia kysyi hämmentyneenä. ''Minä olen valmis jättämään tämän kaiken kunhan vain saan olla aina kanssasi'', Jem kuiskasi hiljaa. ''Hyvä on. Karataan yhdessä'', Amelia kuiskasi.

Photobucket

Jem ja Amelia sopivat lähtevänsä ensi yönä pois Cadelhill'ista. Jem saapuisi vaunuilla hakemaan Ameliaa yhden aikoihin yöllä ja siitä he matkustaisivat Cadletownin satamaan, jossa laiva veisi heidät pois kaikesta tutusta ja turvallisesta.

Amelia katsoi hiljaa Jemin lähtöä heidän pihastaan ja huokaisi syvään; oliko hän tehnyt oikean valinnan luvatessaan karata miehen kanssa?

Photobucket

Amelia meni takaisin sisälle ja löysi tyttärensä maalaamassa oleskeluhuoneesta. 'Kaunis maalaus, Eleanor'', Amelia kuiskasi tyttärelleen hymyillen. ''Kiitos äiti'', Eleanor sanoi ja jatkoi hymyillen maalaamista. Juteltuaan hetken miehensä ja poikansa kanssa, Amelia nousi yläkertaan ja kiiruhti saman tien nukkumaan. Huomisesta tulisi pitkä päivä ja hänellä olisi edelleen paljon mietittävää.

                                                                     * * *

Photobucket

Aamulla Frederickin lähtiessä töihin Amelia käveli miehensä luokse. ''Hyvää työpäivää'', Amelia toivotti miehelleen. Frederick tarttui vaimoaan hellästi olkapäistä ja katsoi naista pitkään hymyillen. ''Kiitos kaunis vaimoni'', Frederick sanoi hymyillen, suukotti vaimoaan ja kiiruhti ulos talosta.

Photobucket

Frederick hyppäsi vasta hankkimaansa hevosvaunuihin ja matkusti töihin. Hän oli yllättynyt vaimonsa lämpimästä käytöksestä ja hymyili tyytyväisenä ja onnellisena matkatessaan kohti työpaikkaansa. Mitähän hyvää hänkin oli tehnyt saadakseen itsellensä näinkin ihanan vaimon.

Photobucket

Amelia sen sijaan söi hiljaisuuden vallitessa aamiaistaan. Häntä alkoi hieman epäilyttää Jemin ja hänen suunnitelmansa, mutta ajatus loppuelämästään Jemin käsivarsilla sai hänet jälleen luottamaan siihen, että hän teki oikean ratkaisun. Hän voisi viimein olla itsekin onnellinen rakastamansa ihmisen kanssa, vaikka sitten jättäen rakkaat lapsensa Frederickin hoiviin.

Photobucket

Jasper saapuikin koulusta iloisena kotiinsa. Hän oli pärjännyt laskutaidon tentissä loistavasti ja toi kotiin kaverikseen Odette Cadelinin. Jasper etsikin heti äitinsä käsiin kotona ja kertoi iloiset uutisensa. Amelia hymyili pojalleen ja halasi ylpeänä lastaan tiukasti. Tämähän oli nyt viimeinen päivä kun hän näkee poikaansa.

Photobucket

Illalla Frederick tahtoi viettää kaksinkeskeistä aikaa makuuhuoneen puolella ja tähän Amelia suostui mielellään. Hän tahtoi antaa nyt perheelleen kaiken sen, mitä he vain tahtoivat. Olisihan tämä vähintä, mitä hän voisi Frederickille antaa. Ei yksi yö mitään haittaa, sillä pian kaikki olisi ohi heidän väliltään.

Photobucket

Frederickin nukahdettua, Amelia pukeutui nopeasti ja käveli alakertaan. ''Elsie, minulla on sinulle kerrottavaa. Olisiko sinulla hetki aikaa'', Amelia puhutteli Elsietä. Elsie kääntyi yllättyneen näköisenä emäntänsä puoleen ja katsoi kysyvästi. ''Tietenkin on, rouva'', Elsie sanoi ja jäi odottamaan, että Amelia kertoisi hänelle huolensa.

Photobucket

''Minä ja Jem aiomme karata yhdessä tänä yönä. Olisin onnellinen jos voisit tehdä kaikkesi, jotta perhe ei heti tajuaisi lähtöäni'', Amelia pyysi. Elsie katsoi hetken aikaa Ameliaa hämmentyneenä kunnes nyökkäsi.

''Anteeksi rouva jos en saisi kysyä, mutta oletteko te aivan varmoja tästä? Menetätte kuitenkin tätä kautta lapsenne ja koko perheenne'', Elsie kysyi. Amelia katsoi hetken aikaa hiljaa seinää kunnes sanoi päättäväisesti: ''Kyllä, olen täysin varma tästä''.

Photobucket

Sanottuaan sen Amelia tarttui puhelimeen ja soitti Jemille olevansa valmis. Jem sanoi lähtevänsä saman tien tulemaan Cromptonien kartanoa kohden poimimaan Amelian mukaansa ja matkustavansa sitten sitä kautta Cadletownin satamaan.

Photobucket

Amelia pukeutui ulkovaatteisiinsa ja astui viileään yöhön. Ilmassa oli yhä talven tuntua vaikka kevät olikin lähellä. Amelia katsoi kadunpäähän odottaen näkevänsä tutut tilausvaunut, jotka veisivät hänet viimein Jemin luokse.

Photobucket

Viimein vaunut kaartoivat Cromptonien pihaan ja Amelia aukaisi vaunujen oven. Nainen nousi vaunuihin katsomattaan taakseen kotiaan, jossa oli asunut monta vuotta. Taloa, jossa hänen kaksi rakasta lastaan asuivat tietämättään äitinsä lähdöstä. Asuntoa, jonka sisällä oli paljon muistoja jotka nyt koskivat Amelian sydämeen tajutessaan jättävänsä tämän kaiken taakseen.

Photobucket

Vaunumatka Cadletowniin kesti Amelian mielestä odotettua kauemmin, mutta viimein sataman tutut ääriviivat hahmottuivat pimeässä yössä. Vaunut pysähtyivät ja vaunujen ovi avautui.

Amelia hypähti pois vaunuista suoraan Jemin käsivarsille. ''Viimein kahden, rakas Amelia'', Jem kuiskasi ja katsoi Ameliaa syvälle silmiin. Amelia huokaisi syvään ja halasi Jemiä tiukasti. ''En päästä sinua enää koskaan käsistäni'', Amelia kuiskasi hiljaa Jemin korvaan.

Photobucket

Seistyään hetken lähekkäin, Jem johdatti Amelian sisälle odottamaan laivan saapumista. ''Amelia sinähän aivan täriset. Onko sinulla kylmä?'', Jem kysyi huolissaan. ''Hiukan minua palelee'', Amelia sanoi miehelle. ''Meidän täytyy ostaa sinulle kyllä nyt heti kahvia'', Jem sanoi päättäväisesti ja siirtyi jonottamaan kahvia.

Photobucket

''Tässä Amelia'', Jem sanoi ja ojensi kahvikupin naiselle. ''Kiitoksia'', Amelia sanoi ja istahti tyhjän pöydän ääreen istumaan. ''Olethan nyt varma tästä'', Jem kysyi Amelialta varmistaakseen heidän aikeensa. ''Tietenkin olen'', Amelia sanoi hiljaa.

''Osaako Julie muuten aavistaa mitään?'', Amelia kysyi hetken kuluttua Jemiltä. ''Ei hän oikein osaa, sillä hänellä on nyt sen verran paljon mietittävää kun sai keskenmenon'', Jem kertoi.

Photobucket

''Julie sai keskenmenon?'', Amelia kysyi kiireesti. ''Kyllä, muutama päivä sitten ja nyt hän on täysin maassa'', Jem kertoili huolettomasti. Amelia oli hetken hiljaa ja joi kulauksen kahvia miettiessään miten hänen kuuluisi asiaan suhtautua. Viimein hän tiesi mitä hänen naisena pitäisi sanoa.

Amelia katsoi Jemiä vihaisena ja Jemin ilme muuttui hetkessä. ''Kulta, mikä sinulla on?'', Jem kysyi hätääntyneenä.

Photobucket

Amelia nousi vihaisena ylös ja Jem nousi kiireesti perässä. ''Kuinka sinä kehtaat tehdä tämän omalle vaimollesi! Julie oli juuri raskaana ja yrittää selvitä siitä eteenpäin ja sinä karkaat kanssani hyläten hänet ja tyttäresi'', Amelia raivosi. ''Amelia älähän nyt. Julie on masentunut enkä millään jaksaisi katsella sitä'', Jem sanoi yrittäen puolustautua.

''Jem, minä en pysty tähän. En voi lähteä mukaasi. En voisi katsoa sinua ja olla samalla onnellinen tietäessäni mitä tämä tekisi Julielle ja pienelle Megille'', Amelia kuiskasi ja käänsi selkänsä miehelle.

Photobucket

Amelia asteli ulos sataman kahvilasta ja käveli vaunupysäkille. Hän otti ensimmäisen vaunun, joka paikalle saapui ja istahti kyytiin pyytäen päästä Cromptonien kartanolle. Kuski alkoi ratsastaa ja matkan ajan Amelia katseli ulos ikkunasta antaen kyynelten valua silmistään vuolaasti. Hän teki oikein. Hän ei ollut koskaan tehnyt viisaampaa päätöstä ja hän voisi olla ylpeä itsestään myöhemmin. Mutta ei vielä, sillä nyt hän oli liian surullinen jätettyään rakkaansa taakseen.

Photobucket

Viimein vaunut saapuivat Cromptonie pihaan ja Amelia maksoi kuskille astuen ulos pihaan. Hän katsoi hetken kotiaan ja pyyhki kyyneleet silmistään. Hänen ei kuulunut enää itkeä Jemiä, sillä hän on ruhtinatar Amelia Crompton, jonka täytyisi pitää huolta perheestään. Ei murehtia menetettyä rakastaan!

                                                                  * * *

Photobucket

Eleanor heräsi varhain aamulla tietämättään äitinsä eilisöisestä matkasta. Eleanor oli ottanut tehtäväkseen vanhempiensa muotokuvien maalauksen. Hän oli saanut jo isänsä taulun valmiiksi ja äitinsäkin muotokuva alkoi olemaan jo hiljalleen valmis.

Photobucket

Taulut ripustettiin Cromptonien kartanon eteisen käytävään. Amelian taulu lepäsi miehensä vierellä molemmilla vakava ilme kasvoillaan.

Photobucket

Jasper oli saanut jälleen Odetten kaverikseen. Lapsien oli tärkeä tulla toimeen, sillä Frederick ja Charley olivat päättäneet nyt pysyvästi lapsien naivan toisensa ja Odetten muuttavan jonain päivänä Cromptonien kartanoon.

Photobucket

Kellon lähetessä viittä perheelle tuli tärkeä vieras. Frederick oli viimein lähettänyt hakemuksen erääseen erittäin arvostettuun kouluun, jonne hän yritti lapsensa laittaa. Koulun rjohtaja tuli illalliselle perheen taloon ja odotti nyt jonkun tulevan tervehtimään häntä.

Photobucket

''Hyvää iltaa herra'', Frederick kiiruhti tervehtimään koulun johtajaa. ''Hyvää iltaa herra Crompton'', johtaja sanoi. Miehet juttelivat hetkisen Cromptonien lapsista ennen kuin Frederick ohjasi miehen sisälle taloon.

Photobucket

Elsie oli valmistanut loistavan illallisen rehtorin vierailun kunniaksi. Kaikkien oli tultava syömään illallista, jotta rehtori saisi hyvän vaikutelman perheestä. Lapset eivät saaneet puhua vasta kun heitä puhuteltiin ja Eleanor ja Jasper istuivatkin kiltisti paikallaan nauttien Elsien hohdokkaasta lounaasta.

Photobucket

''Lapsenne ovat tervetulleita kouluuni'', rehtori kertoi Frederickille lounaan jälkeen. ''Ette tiedäkään kuinka arvostan päätöstänne'', Frederick kehaisi rehtori ja miehet sopivat vielä muutamasta kouluun liittyvästä asiasta ennen kuin rehtori poistui Cromptoneilta.

                                                                   * * *

Photobucket

Kevät alkoi olla lopuillaan ja päivät lämpenivät edelleen. Eleanorkin heräsi usein aamuisin auringon säteen valaistessa huoneensa kirkkaudellaan. Eleanoria se ei juurikaan haitannut, sillä päivät olivat nyt kauniimpia ja valoisuus sai koko perheen onnellisemmaksi.

Photobucket

Elsiekin joutui hoitamaan kodin ohella nyt myös puutarhaa. Amelian pienen puutarhan kukat alkoivat saada kauniin loistonsa takaisin talven pakkasten jäljiltä. Lammenkin jää oli viimein sulanut ja vesi soitti kaunista säveltään tuulen iskiessä laineita lammen reunoille.

Photobucket

Ameliakaan ei jaksanut enää olla vain sisällä. Jemin ja hänen eron jälkeen Amelia oli tuntenut itsensä onnettomammaksi talossaan. Seinät olivat tuntuneet vankilalta ja ilmojen lämpeneminen sai hänet viettämään aikaa ulkona. Amelia oli aloittanut kävelylenkkien teon ja liikuskelikin mielellään Cadelhill'in niityillä ja metsiköissä.

Photobucket

Frederick oli päättänyt hankkia itsensä kesäkuntoon ja aloitti kuntoilun kuntoilulaitteella. Hän ei ollut innostunut Amelian tavoin kävelylenkkien heitoista vaan raskaan fyysisen voiman harjoitus oli enemmänkin hänen mieleensä.

Photobucket

Yläkertaan oli saatu viimein tehtyä toinen kylpyhuone, joka oli yhteydessä Amelian ja Frederickin huoneeseen. Ainoastaan he saivat käyttää toilettia, mutta se helpotti kuitenkin alakerran toiletin mahdotonta ruuhkaa suunnattomasti.

Photobucket

Eleanor hoiti edelleen veljeään huolella. Huomenillalla Jasper kasvaisi teiniksi ja Eleanor tiesi joutuvansa jättämään vastuutaan pikkuveljensä hoidossa paljon vähemmälle. Kevät oli tullut niin nopeasti ja vaihtui kesäksi paljon nopeammin. Pian hänkin joutuisi etsimään itselleen sulhasta ja käymään monissa tanssiaisissa.

                                                                  * * *

Photobucket

Kevään viimeisenä iltana Jasperin oli aika siirtyä lapsuudesta teini-ikään. Nyt alkaisi kova opiskelu ja myöhemmin yliopistoon siirtyminen sekä tietenkin morsiamen etsiminen vaikka hänen isänsä olikin hänelle jo vaimon päättänyt.

Photobucket

Tässä on kasvanut Jasper. Pojasta kasvoi komea nuorukainen, joka pian ottaisi Cromptonien kartanon hoiviinsa ja aloittaisi oman perheensä perustamisen.

 

 

9. osa on nyt viimein valmis ja toivon paljon kommentteja. Pahoittelen edelleen erittäin pitkää ilmestymistaukoa:( Mutta en ole todellakaan lopettamassa tarinaa lähiaikoina vaikka aikaa ei meinaa aina riittääkkään pelaamiseen. Aloittelen kuitenkin pian kuninkaallisten peluuta ja toivottavasti saan osan ilmestymään nopeammin kuin tämän:D

Toivottavasti kommentoisitte osaa. Pienikin kommentti piristää aina päivää jos ette jaksa kirjoittaa pidempää. Tärkeintä vain on, että saisin tietää mitä piditte osasta:D Käykää toki kurkkaamassa Cromptonien sukupuuta sukupuut osiosta!

Hyvää alkavaa kesää kaikille! ♥:llä Hattara